Fasola - wartości odżywcze, alergie, przepisy
Kategoria: Warzywa
Wartości odżywcze fasoli - tabela
Energia i białka
Fasola mung kiełki | Fasolka szparagowa mrożona | fasola konserwowa | Fasola czerwona | fasola biała jaś nasiona suche | fasolka szparagowa | fasolka szparagowa konserwowa | czarna fasola | czarna fasola z puszki | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
na 100 g | na 100 g | na 100 g | na 100 g | na 100 g | na 100 g | na 100 g | na 100 g | na 100 g | |
Białko | 3.04 g | 1.79 g | 5.28 g | 22.50 g | 19.00 g | 1.79 g | 1.04 g | 21.60 g | 6.03 g |
Fenyloalanina | 0.12 mg | 0.07 mg | b/d | 1.22 mg | b/d | 0.07 mg | b/d | 1.17 mg | 0.36 mg |
Węglowodany w fasoli
Fasola mung kiełki | Fasolka szparagowa mrożona | fasola konserwowa | Fasola czerwona | fasola biała jaś nasiona suche | fasolka szparagowa | fasolka szparagowa konserwowa | czarna fasola | czarna fasola z puszki | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
na 100 g | na 100 g | na 100 g | na 100 g | na 100 g | na 100 g | na 100 g | na 100 g | na 100 g | |
Węglowodany | 5.94 g | 7.54 g | 13.50 g | 61.30 g | 33.00 g | 7.54 g | 4.11 g | 62.40 g | 16.60 g |
Węglowodany przyswajalne | 4.14 g | 4.94 g | 8.80 g | 46.10 g | b/d | 4.94 g | b/d | 46.90 g | 9.70 g |
Błonnik (nieprzyswajalne) | 1.80 g | 2.60 g | 4.70 g | 15.20 g | 12.00 g | 2.60 g | b/d | 15.50 g | 6.90 g |
Sacharoza (cukier) | b/d | 0.25 g | 0.59 g | b/d | b/d | 0.25 g | 0.00 g | b/d | b/d |
Glukoza | b/d | 0.92 g | 0.00 g | b/d | b/d | 0.92 g | 0.65 g | b/d | b/d |
Fruktoza | b/d | 1.04 g | 0.00 g | b/d | b/d | 1.04 g | 0.64 g | b/d | b/d |
Skrobia | b/d | 1.53 g | 8.65 g | b/d | b/d | 1.53 g | b/d | b/d | b/d |
Laktoza | b/d | 0.00 g | 0.00 g | b/d | b/d | 0.00 g | 0.00 g | b/d | b/d |
Tłuszcze
Fasola mung kiełki | Fasolka szparagowa mrożona | fasola konserwowa | Fasola czerwona | fasola biała jaś nasiona suche | fasolka szparagowa | fasolka szparagowa konserwowa | czarna fasola | czarna fasola z puszki | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
na 100 g | na 100 g | na 100 g | na 100 g | na 100 g | na 100 g | na 100 g | na 100 g | na 100 g | |
Tłuszcz | 0.18 g | 0.21 g | 0.87 g | 1.06 g | 2.50 g | 0.21 g | 0.39 g | 1.42 g | 0.29 g |
Tłuszcze nasycone | 0.10 g | 0.09 g | 0.19 g | 0.39 g | 0.70 g | 0.09 g | 0.39 g | 0.69 g | 0.13 g |
Tłuszcze nienasycone | 0.08 g | 0.12 g | 0.68 g | 0.67 g | 1.80 g | 0.12 g | b/d | 0.73 g | 0.16 g |
Tłuszcze jednonasycone | 0.02 g | 0.01 g | 0.21 g | 0.08 g | b/d | 0.01 g | b/d | 0.12 g | 0.03 g |
Tłuszcze wielonasycone | 0.06 g | 0.11 g | 0.47 g | 0.59 g | b/d | 0.11 g | b/d | 0.61 g | 0.13 g |
Tłuszcze trans | 0.00 g | 0.00 g | 0.00 g | 0.00 g | b/d | 0.00 g | b/d | 0.00 g | 0.00 g |
Cholesterol | 0.00 mg | 0.00 mg | 0.00 mg | 0.00 mg | b/d | 0.00 mg | b/d | 0.00 mg | 0.00 mg |
Witaminy w przepisie na fasolę
Fasola mung kiełki | Fasolka szparagowa mrożona | fasola konserwowa | Fasola czerwona | fasola biała jaś nasiona suche | fasolka szparagowa | fasolka szparagowa konserwowa | czarna fasola | czarna fasola z puszki | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
na 100 g | na 100 g | na 100 g | na 100 g | na 100 g | na 100 g | na 100 g | na 100 g | na 100 g | |
Witamina A | 1.00 µg (mcg) | 27.00 µg (mcg) | b/d | 0.00 µg (mcg) | b/d | 27.00 µg (mcg) | b/d | 0.00 µg (mcg) | 0.00 µg (mcg) |
Witamina B6 | 0.09 mg | 0.40 mg | 0.11 mg | 0.40 mg | b/d | 0.40 mg | b/d | 0.29 mg | 0.06 mg |
Witamina B12 | 0.00 µg (mcg) | 0.00 µg (mcg) | 0.00 µg (mcg) | 0.00 µg (mcg) | b/d | 0.00 µg (mcg) | b/d | 0.00 µg (mcg) | 0.00 µg (mcg) |
Witamina C | 13.20 mg | 12.90 mg | b/d | 4.50 mg | b/d | 12.90 mg | b/d | 0.00 mg | 2.70 mg |
Witamina D | 0.00 µg (mcg) | 0.00 µg (mcg) | b/d | 0.00 µg (mcg) | b/d | 0.00 µg (mcg) | b/d | 0.00 µg (mcg) | 0.00 µg (mcg) |
Witamina E | 0.10 mg | 0.42 mg | 0.09 mg | 0.21 mg | b/d | 0.42 mg | b/d | 0.21 mg | 0.62 mg |
Retinol | 0.00 µg (mcg) | 0.00 µg (mcg) | b/d | 0.00 µg (mcg) | b/d | 0.00 µg (mcg) | b/d | 0.00 µg (mcg) | 0.00 µg (mcg) |
Tiamina | 0.08 mg | 0.10 mg | 0.04 mg | 0.61 mg | b/d | 0.10 mg | b/d | 0.90 mg | 0.14 mg |
Ryboflawina | 0.12 mg | 0.09 mg | 0.02 mg | 0.22 mg | b/d | 0.09 mg | b/d | 0.19 mg | 0.12 mg |
Niacyna | 0.75 mg | 0.50 mg | 0.37 mg | 2.11 mg | b/d | 0.50 mg | b/d | 1.96 mg | 0.62 mg |
Foliany | 61.00 µg (mcg) | 15.00 µg (mcg) | b/d | 394.00 µg (mcg) | b/d | 15.00 µg (mcg) | b/d | 444.00 µg (mcg) | 61.00 µg (mcg) |
Beta karoten | 6.00 µg (mcg) | 292.00 µg (mcg) | b/d | 0.00 µg (mcg) | b/d | 292.00 µg (mcg) | b/d | 0.00 µg (mcg) | 0.00 µg (mcg) |
Składniki mineralne w przepisie na fasolę
Fasola mung kiełki | Fasolka szparagowa mrożona | fasola konserwowa | Fasola czerwona | fasola biała jaś nasiona suche | fasolka szparagowa | fasolka szparagowa konserwowa | czarna fasola | czarna fasola z puszki | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
na 100 g | na 100 g | na 100 g | na 100 g | na 100 g | na 100 g | na 100 g | na 100 g | na 100 g | |
Sód | 6.00 mg | 3.00 mg | 430.00 mg | 12.00 mg | 4.00 mg | 3.00 mg | 282.00 mg | 5.00 mg | 138.00 mg |
Potas | 149.00 mg | 186.00 mg | 344.00 mg | 1360.00 mg | b/d | 186.00 mg | 97.00 mg | 1480.00 mg | 308.00 mg |
Wapń | 13.00 mg | 42.00 mg | 35.00 mg | 83.00 mg | b/d | 42.00 mg | 36.00 mg | 123.00 mg | 35.00 mg |
Fosfor | 54.00 mg | 32.00 mg | 114.00 mg | 406.00 mg | b/d | 32.00 mg | 23.00 mg | 352.00 mg | 108.00 mg |
Magnez | 21.00 mg | 22.00 mg | 38.00 mg | 138.00 mg | b/d | 22.00 mg | 12.70 mg | 171.00 mg | 35.00 mg |
Żelazo | 0.91 mg | 0.85 mg | 1.70 mg | 6.69 mg | b/d | 0.85 mg | 0.78 mg | 5.02 mg | 1.90 mg |
Cynk | 0.41 mg | 0.26 mg | 0.74 mg | 2.79 mg | b/d | 0.26 mg | 0.19 mg | 3.65 mg | 0.54 mg |
Miedź | 0.16 mg | 0.05 mg | 0.17 mg | 0.70 mg | b/d | 0.05 mg | 0.04 mg | 0.84 mg | 0.19 mg |
Mangan | 0.19 mg | 0.37 mg | 0.33 mg | 1.11 mg | b/d | 0.37 mg | 0.18 mg | 1.06 mg | 0.23 mg |
- https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/169957/nutrients
- https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/169962/nutrients
- https://fdc.nal.usda.gov/index.html
- https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/173744/nutrients
- https://polskikoszyk.pl/cenos-fasola-piekny-jas-400-g.html?cd=13141022075&ad=124103642364&kd=&gclid=Cj0KCQjwxJqHBhC4ARIsAChq4asdy6sPZex1ihEEFDaSQZOiVNIogQuaepnPM-nEMilWrH9ABk3s6dUaAoDBEALw_wcB
- https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/169962/nutrients
- https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/321611/nutrients
- https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/173734/nutrients
- https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/175238/nutrients
Alergie w fasoli
- brak danych
- brak danych
- brak danych
- brak danych
- brak danych
- brak danych
- brak danych
- brak danych
- brak danych
Lista alergenów dla powyższych produktów została przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.
Produkty powiązane z fasolą
Przepisy z fasolą
-
Chrupiące sajgonki z piekarnika30 + 30 min średni 4 359 kcal
-
Chili con carne wege
Tofu wzbogacane wapniem, czerwona fasola, pomidory w puszce i soczysta czerwona papryka razem tworzą prawdziwą ucztę dla podniebienia w naszym chili con carne wege. Dodaj do tego aromatyczną cebulę, czosnek i trochę przecieru pomidorowego, a uzyskasz danie pełne smaku i wartości odżywczych. Dla dodatkowego kopa – kukurydza konserwowa i odrobina oliwy z oliwek.
30 + 30 min średni 4 -
Ryż z fasolą
Ryż biały, fasola czerwona, cebula i pomidory w puszce - to główne elementy, które składają się na ten prosty i sycący przepis na ryż z fasolą. Aromat cebuli i czosnku podsmażanych na oliwie z oliwek, a do tego świeżość soku z limonki i kolendry, tworzą niezapomniany smak.
15 + 25 min średni 4 635 kcal -
Zupa meksykańska z pulpecikami
Fasola czerwona, kukurydza, pomidory w puszce, mielone mięso wieprzowe oraz papryka czerwona to kluczowe składniki zupy meksykańskiej z pulpecikami. Dodają jej wyjątkowego smaku i sprawiają, że zupa jest pożywna i sycąca. Wyobraź sobie tę mieszankę bogatych warzyw, pulchnych pulpecików i aromatycznego bulionu - to prawdziwa uczta dla podniebienia!
30 + 35 min łatwy 10 794 kcal -
Ragout wołowe
Polędwica wołowa, ciecierzyca konserwowa, passata pomidorowa i papryka czerwona to kluczowe składniki ragout wołowego, które nadają mu wyjątkowy smak i aromat. Mielona polędwica wołowa stanowi solidną bazę, a passata i papryka dodają wyrazistości. Dodatek ciecierzycy wprowadza dodatkową teksturę i odrobinę protein. Idealne na sycący obiad.
20 + 60 min łatwy 6 449 kcal
-
Sałatka meksykańska z kurczakiem
Piersi kurczaka, kukurydza z puszki i czerwona fasola to trzej bohaterowie tej sałatki meksykańskiej, a do tego dorzucasz chrupiącą czerwoną cebulę i soczystą żółtą paprykę. Trochę sera żółtego, majonez light i odrobina śmietany dopełnią smaku, tworząc niesamowitą kompozycję w jednym talerzu.
30 min łatwy 5 404 kcal -
Bibimbap
Polędwica wołowa, ryż do sushi, warzywa jak cukinia, szpinak, marchewka i grzyby shitake oraz jajko - to najważniejsze składniki bibimbap. Dodaj trochę oleju sezamowego i czosnku, żeby podkręcić smak. To przepyszne koreańskie danie to prawdziwa uczta dla podniebienia.
30 + 60 min łatwy 4 861 kcal -
Zapiekanka ziemniaczana bezmięsna
Ziemniaki, fasola czerwona, ser cheddar i przecier pomidorowy to kluczowe składniki tej pysznej, bezmięsnej zapiekanki ziemniaczanej. Z dodatkiem czerwonej papryki i smażonej cebuli wszystko nabiera niezwykle aromatycznego charakteru. Delikatne pieczarki i oliwa z oliwek dopełniają całość, tworząc niezwykle sycące danie, idealne na obiad czy kolację.
20 + 45 min łatwy 4 370 kcal -
Burrito z wołowiną
Mięso mielone wołowe, papryka czerwona, cebula czerwona i fasola to kluczowe składniki tego burrito. Taki zestaw w połączeniu z delikatnymi pomidorami z puszki oraz dodatkową chrupkością, którą daje kukurydza konserwowa, to przepis na smakowitą kompozycję. Idealnie wszystko zawinięte w pełnoziarniste tortille i podsmażone na odrobinie oliwy z oliwek.
30 min łatwy 2 616 kcal -
Farsz do burrito
Mięso mielone wieprzowe i czerwona papryka to kluczowe składniki tego farszu do burrito. Do tego dochodzi czerwona fasola oraz pomidory z puszki, które nadają całości idealną wilgotność. Wszystko podsmażone na oliwie z oliwek z dodatkiem kukurydzy i czerwonej cebuli. Cała mieszanka to połączenie smaków, które świetnie się ze sobą komponują.
30 min łatwy 2 490 kcal -
Burrito z ryżem
Ryż biały, fasola czerwona, papryka czerwona i pomidory w puszce – to cztery główne składniki, które składają się na nasze smakowite burrito z ryżem. Wszystko zawinięte w pełnoziarnistą tortillę, z odrobiną cebuli czerwonej dla dodatkowego aromatu. Kąsek, który łączy w sobie różnorodność smaków i chrupkość, na pewno zadowoli każdego fana meksykańskiej kuchni!
30 min łatwy 3 431 kcal
-
Burrito wegetariańskie
Tortilla pełnoziarnista, czerwona fasola, chrupiąca papryka i soczysta czerwona cebula to podstawowe składniki, które sprawiają, że wegetariańskie burrito to prawdziwy hit. Dodaj do tego kukurydzę konserwową oraz aromatyczną passatę pomidorową, a otrzymasz pełnowartościowe danie, które zaspokoi największy głód i zachwyci podniebienie!
30 min łatwy 3 400 kcal -
Tex mex
Piersi kurczaka, czerwona papryka, chili i cukinia – to wszystko, czego potrzebujesz, żeby zrobić mega pyszne Tex mex. Dodaj kukurydzę i czarną fasolę dla extra smaku, owijaj w pełnoziarniste tortille i podaj z jogurtem naturalnym. Idealne na szybki obiad albo imprezę ze znajomymi!
20 + 60 min łatwy 4 462 kcal -
Wegańskie muffinki
Mąka pszenna, mąka orkiszowa, ksylitol, masło z orzechów arachidowych i mleko owsiane – to wszystko, czego potrzebujesz, aby zrobić najlepsze wegańskie muffinki. Każdy składnik dodaje coś wyjątkowego: mąki dla idealnej tekstury, ksylitol dla zdrowej słodyczy, masło orzechowe dla kremowego smaku i mleko owsiane dla roślinnego akcentu.
10 + 25 min łatwy 10 300 kcal -
Spaghetti z ciecierzycą
Papryka czerwona, ciecierzyca z puszki i pomidory w puszce to kluczowe składniki tego przepisu na Spaghetti z ciecierzycą. Towarzyszą im makaron spaghetti, cebula i fasolka szparagowa. Te warzywa razem z przyprawami, jak bazylią i pieprzem cayenne oraz dodatkiem sosu sojowego, tworzą wyjątkowy smak tego dania.
20 + 30 min łatwy 4 410 kcal -
Ryż smażony z kurczakiem
Papryka czerwona, piersi kurczaka, ryż jaśminowy i fasolka szparagowa – oto gwiazdy tego dania! Prosty przepis na ryż smażony z kurczakiem, który łączy w sobie soczyste kawałki piersi z kolorową mieszanką warzyw. Idealny na szybki i sycący obiad, który kusi smakiem i prostotą przygotowania.
30 + 40 min łatwy 4 450 kcal
-
Czimiczanga
Tortilla, mielone mięso wołowe, cebula, fasola czerwona z puszki i pomidory w puszce to podstawowe składniki czimiczangi. Przygotowanie tej smakowitej meksykańskiej potrawy to świetna okazja, żeby sięgnąć po te klasyczne elementy kuchni Tex-Mex. Zawijane tortille z aromatycznym nadzieniem, smażone na złocisty kolor – to właśnie czimiczanga w pełnej krasie!
20 + 30 min łatwy 5 843 kcal -
Ciasto bez jajek i mleka
Mąka orkiszowa, banany, masło i czerwona fasola - oto główne składniki ciasta bez jajek i mleka, które przygotujesz w mgnieniu oka. Dzięki połączeniu mąki orkiszowej z bananami, ciasto jest pełne błonnika i przyjemnie wilgotne, a czerwona fasola dodaje niespodziewanej, ale świetnie pasującej konsystencji.
20 + 45 min łatwy 6 458 kcal -
Kotlety z czarnej fasoli
Czarna fasola, ziemniaki, masło – to tylko kilka kluczowych składników potrzebnych do przygotowania pysznych kotletów z czarnej fasoli. W połączeniu z bułką tartą, nasionami słonecznika i świeżą bazylią, tworzą wyjątkową mieszankę smaków, która może zaskoczyć nawet najbardziej wybredne podniebienia. To danie idealne na każdą okazję!
60 + 20 min łatwy 6 309 kcal -
Wegańskie kotlety z fasoli
Fasola czerwona, marchewka i cebula to podstawa dla tych smakowitych wegańskich kotletów. Dodatek czosnku i mielonego siemienia lnianego nie tylko podkręca smak, ale też zapewnia świetną konsystencję. Wszystko smażone na odrobinie oleju rzepakowego, tworząc zdrową i pyszną alternatywę dla klasycznych kotletów.
60 + 50 min łatwy 4 187 kcal -
Brownie z fasoli Thermomix
Jajka, kakao, czerwona fasola z puszki, olej rzepakowy i miód - to tylko kilka kluczowych składników, które sprawiają, że brownie z fasoli w Thermomixie to hit. Z dodatkiem orzechów laskowych i bananów, to ciasto jest nie tylko smaczne, ale też zdrowe. Fasola nadaje brownie niesamowitą wilgotność i bogaty smak, którego nie da się zapomnieć.
10 + 45 min łatwy 12 369 kcal -
Chimichanga z kurczakiem
Kurczak, czerwona fasola, ser cheddar i świeża bazylia to kluczowe składniki, które sprawią, że Twoja chimichanga z kurczakiem będzie niesamowicie smaczna i aromatyczna. Dodaj do tego delikatną tortillę, soczystego pomidora i czosnek dla dodatkowego kopa smaku, a całość przesmaż na oliwie z oliwek.
25 + 25 min łatwy 1 1086 kcal
-
Lobio po ormiańsku
Fasola konserwowa, cebula, orzechy włoskie i sok z granatu – oto kluczowe składniki Lobio po ormiańsku, które nadadzą tej potrawie wyjątkowy smak i aromat. To proste, ale sycące danie, które łączy w sobie różnorodne tekstury i bogactwo składników, tworząc prawdziwą ucztę dla podniebienia.
20 + 45 min łatwy 4 -
Ajlazan
Bakłażan, ziemniaki, pomidory, świeża kolendra i oliwa z oliwek - to podstawa Ajlazanu, tradycyjnej dania z kuchni bałkańskiej. Duszone warzywa, doprawione aromatycznymi przyprawami, tworzą sycącą i pełną smaku potrawę. Idealne na obiad czy kolację, zwłaszcza gdy potrzebujesz lekkiego, ale pełnego aromatu posiłku.
20 + 45 min łatwy 4 254 kcal -
Rollsy z papieru ryżowego
Marchewka, ogórek i papryka żółta to kluczowe składniki, które sprawiają, że rollsy z papieru ryżowego są tak chrupiące i świeże. Do tego dorzućmy trochę kiełków rzodkiewki i fasoli mung, a całość zawijamy w delikatny papier ryżowy. Sos sojowy z odrobiną octu ryżowego dopełnia smak tej azjatyckiej przekąski.
20 min łatwy 3 131 kcal -
Brownie z fasoli daktyli i banana
Z fasoli czerwonej, daktyli i bananów można wyczarować wyjątkowo pyszne brownie. Z fasoli z puszki i daktyli tworzysz bazę, banany dodają słodyczy i wilgoci, a kakao nadaje czekoladowy smak. W składzie są też jajka i miód, które łączą wszystkie smaki w całość. Warto też wspomnieć o oleju rzepakowym, który dodaje delikatności temu ciastu.
20 + 45 min łatwy 12 265 kcal -
Chilli sin carne
Soczewica zielona, fasola konserwowa, pomidory w puszce i papryka czerwona - to główni bohaterowie chilli sin carne. To aromatyczne, roślinne danie, które śmiało może zastąpić klasyczne chili z mięsem. Idealnie rozgrzewające i pełne smaku dzięki połączeniu warzywnych składników i przypraw.
30 + 45 min łatwy 4 375 kcal
-
Ribollita
Cebula, czosnek, marchewka, fasola konserwowa i pomidory w puszce – to podstawa klasycznej ribollity. Ta włoska zupa polega na gotowaniu tych składników razem, tworząc gęstą i aromatyczną potrawę. Dodatek bulionu warzywnego sprawia, że zupa jest jeszcze bardziej pełna smaku, a wszystko to spaja oliwa z oliwek.
60 min łatwy 4 262 kcal -
Huevos rancheros
Jajka, fasola czerwona, pomidor i tortilla – oto podstawowe składniki huevos rancheros, pysznego dania rodem z Meksyku. Wyobraź sobie chrupiące tortille z sosem na bazie pomidorów i fasoli, a do tego soczyste jajka sadzone i tortilla. Z takim zestawem żadne śniadanie nie może być nudne!
10 + 10 min łatwy 2 939 kcal -
Pasta z fasoli
Fasola konserwowa, czosnek i oliwa z oliwek – oto bohaterowie tej pysznej pasty z fasoli. Idealna do kanapek, jako dip do warzyw albo dodatek do sałatek. Prosta w przygotowaniu, a jednocześnie pełna smaku i wartości odżywczych. Idealny sposób na urozmaicenie codziennych posiłków.
15 min łatwy 5 167 kcal -
Wegańska kaszanka
Tofu wzbogacane wapniem, czarna fasola i kasza gryczana to podstawa wegańskiej kaszanki, której przygotowanie jest proste i szybkie. Smakowe umami zapewnia tutaj sos sojowy, a olej rzepakowy dodaje delikatności całej potrawie. Idealne dla tych, którzy szukają zdrowej alternatywy dla tradycyjnej kaszanki, ale w wegańskim wydaniu!
10 + 20 min łatwy 4 264 kcal -
Farsz meksykański
Mięso mielone wieprzowo-wołowe, cebula, czosnek, fasola czerwona i kukurydza konserwowa - to główne składniki, które nadają meksykańskiemu farszowi ten wyjątkowy smak. W połączeniu z koncentratem pomidorowym tworzą wyrazisty, pełen aromatów farsz, idealny do burrito, tacos czy nachos. Przepis jest prosty, a efekt zaskakująco pyszny!
20 + 30 min łatwy 4 346 kcal