Bób gotowany - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Kategoria: Warzywa

Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w bobie oraz jakie alergie mogą powodować.
Bób gotowany - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Wartości odżywcze bobu - tabela

Energia i białka

Bób
na 100 g
Energia (kalorie) Pokaż liczbę kalorii w bobie
Białko 7.92 g
Fenyloalanina b/d

Węglowodany w bobie

Sprawdź, jakie węglowodany ma bób gotowany

Tłuszcze

Bób
na 100 g
Tłuszcz 0.73 g
Tłuszcze nasycone 0.29 g
Tłuszcze nienasycone 0.44 g
Tłuszcze jednonasycone 0.10 g
Tłuszcze wielonasycone 0.34 g
Tłuszcze trans 0.00 g
Cholesterol 0.00 mg

Witaminy w przepisie na bób

Sprawdź, jakie witaminy ma bób gotowany

Składniki mineralne w przepisie na bób

Bób
na 100 g
Sód 25.00 mg
Potas 332.00 mg
Wapń 37.00 mg
Fosfor 129.00 mg
Magnez 33.00 mg
Żelazo 1.55 mg
Cynk 1.00 mg
Miedź 0.40 mg
Mangan 0.66 mg
Źródła danych:
  • https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/168574/nutrients

Alergie w bobie

  • brak danych

Lista alergenów dla powyższych produktów została przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.

Produkty powiązane z bobem

Przepisy z bobem

Załóż kontoużytkownika
  • Komentuj pod własnym nickiem
  • Otrzymuj powiadomieniach o odpowiedziach na Twoje komentarze
Załóż konto