Fasola konserwowa - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Kategoria: Warzywa

Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w konserwowej fasoli oraz jakie alergie mogą powodować.
Fasola konserwowa - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Wartości odżywcze fasoli konserwowej - tabela

Energia i białka

fasola konserwowa
na 100 g
Energia (kalorie) Pokaż liczbę kalorii w konserwowej fasoli
Białko 5.28 g
Fenyloalanina b/d

Węglowodany w konserwowej fasoli

fasola konserwowa
na 100 g
Węglowodany 13.50 g
Węglowodany przyswajalne 8.80 g
Błonnik (nieprzyswajalne) 4.70 g
Sacharoza (cukier) 0.59 g
Glukoza b/d
Fruktoza b/d
Skrobia 8.65 g
Laktoza b/d
Powyższe dane dotyczą produktu surowego (jeżeli taki jest możliwy do spożycia - na przykład marchewka) lub produktu po standardowym przetworzeniu termicznym, jeżeli produkt surowy nie nadaje się do spożycia (na przykład gotowany ryż).

Tłuszcze

fasola konserwowa
na 100 g
Tłuszcz 0.87 g
Tłuszcze nasycone 0.19 g
Tłuszcze nienasycone 0.68 g
Tłuszcze jednonasycone 0.21 g
Tłuszcze wielonasycone 0.47 g
Tłuszcze trans b/d
Cholesterol b/d

Witaminy w przepisie na konserwową fasolę

fasola konserwowa
na 100 g
Witamina A b/d
Witamina B6 0.11 mg
Witamina B12 b/d
Witamina C b/d
Witamina D b/d
Witamina E 0.09 mg
Retinol b/d
Tiamina 0.04 mg
Ryboflawina 0.02 mg
Niacyna 0.37 mg
Foliany b/d
Beta karoten b/d

Składniki mineralne w przepisie na konserwową fasolę

fasola konserwowa
na 100 g
Sód 430.00 mg
Potas 344.00 mg
Wapń 35.00 mg
Fosfor 114.00 mg
Magnez 38.00 mg
Żelazo 1.70 mg
Cynk 0.74 mg
Miedź 0.17 mg
Mangan 0.33 mg
Źródła danych:
  • https://fdc.nal.usda.gov/index.html

Alergie w konserwowej fasoli

  • brak danych

Lista alergenów dla powyższych produktów została przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.

Produkty powiązane z konserwową fasolą

Przepisy z konserwową fasolą

Załóż kontoużytkownika
  • Komentuj pod własnym nickiem
  • Otrzymuj powiadomieniach o odpowiedziach na Twoje komentarze
Załóż konto