Arbuz - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Kategoria: Mięso i przetwory

Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w arbuzie oraz jakie alergie mogą powodować.
Arbuz - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Wartości odżywcze arbuza - tabela

Energia i białka

Arbuz
na 100 g
Energia (kalorie) Pokaż liczbę kalorii w arbuzie
Białko 0.61 g
Fenyloalanina 0.02 mg

Węglowodany w arbuzie

Sprawdź, jakie węglowodany ma arbuz

Tłuszcze

Arbuz
na 100 g
Tłuszcz 0.15 g
Tłuszcze nasycone 0.06 g
Tłuszcze nienasycone 0.09 g
Tłuszcze jednonasycone 0.04 g
Tłuszcze wielonasycone 0.05 g
Tłuszcze trans b/d
Cholesterol b/d

Witaminy w przepisie na arbuza

Sprawdź, jakie witaminy ma arbuz

Składniki mineralne w przepisie na arbuza

Arbuz
na 100 g
Sód 1.00 mg
Potas 112.00 mg
Wapń 7.00 mg
Fosfor 11.00 mg
Magnez 10.00 mg
Żelazo 0.24 mg
Cynk 0.10 mg
Miedź 0.04 mg
Mangan 0.04 mg
Źródła danych:
  • https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/167765/nutrients

Alergie w arbuzie

  • brak danych

Lista alergenów dla powyższych produktów została przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.

Produkty powiązane z arbuzem

Przepisy z arbuzem

Załóż kontoużytkownika
  • Komentuj pod własnym nickiem
  • Otrzymuj powiadomieniach o odpowiedziach na Twoje komentarze
Załóż konto