Czereśnie - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Kategoria: Owoce

Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w czereśniach oraz jakie alergie mogą powodować.
Czereśnie - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Wartości odżywcze czereśni - tabela

Energia i białka

Czereśnie
na 100 g
Energia (kalorie) Pokaż liczbę kalorii w czereśniach
Białko 1.06 g
Fenyloalanina 0.02 mg

Węglowodany w czereśniach

Sprawdź, jakie węglowodany ma czereśnie

Tłuszcze

Czereśnie
na 100 g
Tłuszcz 0.20 g
Tłuszcze nasycone 0.10 g
Tłuszcze nienasycone 0.10 g
Tłuszcze jednonasycone 0.05 g
Tłuszcze wielonasycone 0.05 g
Tłuszcze trans b/d
Cholesterol b/d

Witaminy w przepisie na czereśnie

Sprawdź, jakie witaminy ma czereśnie

Składniki mineralne w przepisie na czereśnie

Czereśnie
na 100 g
Sód b/d
Potas 222.00 mg
Wapń 13.00 mg
Fosfor 21.00 mg
Magnez 11.00 mg
Żelazo 0.36 mg
Cynk 0.07 mg
Miedź 0.06 mg
Mangan 0.07 mg
Źródła danych:
  • https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/171719/nutrients

Alergie w czereśniach

  • brak danych

Lista alergenów dla powyższych produktów została przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.

Produkty powiązane z czereśniami

Przepisy z czereśniami

Załóż kontoużytkownika
  • Komentuj pod własnym nickiem
  • Otrzymuj powiadomieniach o odpowiedziach na Twoje komentarze
Załóż konto