Kiwi - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Kategoria: Owoce

Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w kiwi oraz jakie alergie mogą powodować.
Kiwi - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Wartości odżywcze kiwi - tabela

Energia i białka

kiwi
na 100 g
Energia (kalorie) Pokaż liczbę kalorii w kiwi
Białko 1.06 g
Fenyloalanina b/d

Węglowodany w kiwi

Sprawdź, jakie węglowodany ma kiwi

Tłuszcze

kiwi
na 100 g
Tłuszcz 0.44 g
Tłuszcze nasycone 0.10 g
Tłuszcze nienasycone 0.34 g
Tłuszcze jednonasycone 0.05 g
Tłuszcze wielonasycone 0.29 g
Tłuszcze trans b/d
Cholesterol 0.00 mg

Witaminy w przepisie na kiwi

Sprawdź, jakie witaminy ma kiwi

Składniki mineralne w przepisie na kiwi

kiwi
na 100 g
Sód 5.00 mg
Potas 198.00 mg
Wapń 35.00 mg
Fosfor 34.00 mg
Magnez 16.00 mg
Żelazo 0.24 mg
Cynk 0.14 mg
Miedź 0.13 mg
Mangan b/d
Źródła danych:
  • https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/1102667/nutrients

Alergie w kiwi

  • brak danych

Lista alergenów dla powyższych produktów została przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.

Produkty powiązane z kiwi

Przepisy z kiwi

Załóż kontoużytkownika
  • Komentuj pod własnym nickiem
  • Otrzymuj powiadomieniach o odpowiedziach na Twoje komentarze
Załóż konto