Jabłko - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Kategoria: Owoce

Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w jabłku oraz jakie alergie mogą powodować.
Jabłko - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Wartości odżywcze jabłka - tabela

Energia i białka

Jabłko
na 100 g
Energia (kalorie) Pokaż liczbę kalorii w jabłku
Białko 0.28 g
Fenyloalanina 0.01 mg

Węglowodany w jabłku

Sprawdź, jakie węglowodany ma jabłko

Tłuszcze

Jabłko
na 100 g
Tłuszcz 0.15 g
Tłuszcze nasycone 0.15 g
Tłuszcze nienasycone b/d
Tłuszcze jednonasycone b/d
Tłuszcze wielonasycone b/d
Tłuszcze trans b/d
Cholesterol b/d

Witaminy w przepisie na jabłko

Sprawdź, jakie witaminy ma jabłko

Składniki mineralne w przepisie na jabłko

Jabłko
na 100 g
Sód 2.00 mg
Potas 100.00 mg
Wapń 6.00 mg
Fosfor 10.00 mg
Magnez 5.00 mg
Żelazo 0.13 mg
Cynk 0.04 mg
Miedź 0.03 mg
Mangan 0.04 mg
Źródła danych:
  • https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/168202/nutrients

Alergie w jabłku

  • brak danych

Lista alergenów dla powyższych produktów została przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.

Produkty powiązane z jabłkiem

Przepisy z jabłkiem

Załóż kontoużytkownika
  • Komentuj pod własnym nickiem
  • Otrzymuj powiadomieniach o odpowiedziach na Twoje komentarze
Załóż konto