Wiórki kokosowe - indeks glikemiczny

Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w wiórkach kokosowych oraz jakie alergie mogą powodować.
Wiórki kokosowe - wartości odżywcze, alergie, przepisy
Indeks glikemiczny Ładunek glikemiczny
wiórki kokosowe 45 3
Powyższe dane dotyczą produktu surowego (jeżeli taki jest możliwy do spożycia - na przykład marchewka) lub produktu po standardowym przetworzeniu termicznym, jeżeli produkt surowy nie nadaje się do spożycia (na przykład gotowany ryż).

Wskaźnik indeksu glikemicznego wiórek kokosowych

Przeczytaj co to jest indeks glikemiczny i jak go rozumieć

Indeks glikemiczny (w skrócie IG) to wskaźnik szczególnie ważny dla osób chorujących na cukrzycę czy insulinooporność, który można znaleźć w specjalnych tabelach. Informuje nas o tym, jak szybko po spożyciu danego produktu rośnie poziom glukozy we krwi w porównaniu do spożycia glukozy (mającej IG 100).

Tabela glikemiczna dzieli produkty na 3 kategorie:

  • niski indeks glikemiczny - do 55
  • średni indeks glikemiczny - 56-69
  • wysoki indeks glikemiczny - 70 i więcej
  • W przypadku produktu takiego jak wiórki kokosowe indeks glikemiczny wynosi 45, czyli mamy do czynienia z niskim indeksem glikemicznym.

Sprawdź indeks glikemiczny dla produktów powiązanych z wiórkami kokosowymi
Mleko kokosowe, Mąka kokosowa, Cukier kokosowy, Woda kokosowa, Olej kokosowy, Kokos

Dowiedz się również:

Tabela informacyjna dla wiórek kokosowych

Wiórki kokosowe
Kategoria produktu Pozostałe produkty
Alergie* b/d
Dieta wegańska Tak
Dieta wegetariańska Tak
Indeks glikemiczny 45
(niski)

Przepisy z wiórkami kokosowymi

Sprawdź liczbę kalorii w potrawach z wiórkami kokosowymi

kokosanki kcal
Załóż konto
  • zapisywać ulubione przepisy
  • otrzymywać dopasowane przepisy na maila
  • komentować przepisy pod własnym nickiem
Załóż konto