Brzoskwinie w syropie - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w brzoskwiniach w syropie oraz jakie alergie mogą powodować.
Brzoskwinie w syropie - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Kategoria: Owoce

Wartości odżywcze brzoskwini w syropie - tabela

Energia i białka

Brzoskwinie w syropie
na 100 g
Białko 0.40 g
Fenyloalanina b/d

Węglowodany w brzoskwiniach w syropie

Brzoskwinie w syropie
na 100 g
Węglowodany 13.59 g
Węglowodany przyswajalne 12.39 g
Błonnik (nieprzyswajalne) 1.20 g
Sacharoza (cukier) b/d
Glukoza b/d
Fruktoza b/d
Skrobia b/d
Laktoza b/d
Powyższe dane dotyczą produktu surowego (jeżeli taki jest możliwy do spożycia - na przykład marchewka) lub produktu po standardowym przetworzeniu termicznym, jeżeli produkt surowy nie nadaje się do spożycia (na przykład gotowany ryż).

Tłuszcze

Brzoskwinie w syropie
na 100 g
Tłuszcz 0.08 g
Tłuszcze nasycone 0.03 g
Tłuszcze nienasycone 0.05 g
Tłuszcze jednonasycone 0.02 g
Tłuszcze wielonasycone 0.03 g
Tłuszcze trans b/d
Cholesterol 0.00 mg

Witaminy w przepisie na brzoskwinie w syropie

Brzoskwinie w syropie
na 100 g
Witamina A 25.00 µg (mcg)
Witamina B6 0.02 mg
Witamina B12 0.00 µg (mcg)
Witamina C 2.70 mg
Witamina D 0.00 µg (mcg)
Witamina E 0.45 mg
Retinol 0.00 µg (mcg)
Tiamina 0.01 mg
Ryboflawina 0.02 mg
Niacyna 0.48 mg
Foliany 3.00 µg (mcg)
Beta karoten 243.00 µg (mcg)

Składniki mineralne w przepisie na brzoskwinie w syropie

Brzoskwinie w syropie
na 100 g
Sód 3.00 mg
Potas 91.00 mg
Wapń 2.00 mg
Fosfor 9.00 mg
Magnez 5.00 mg
Żelazo 0.30 mg
Cynk 0.08 mg
Miedź 0.05 mg
Mangan b/d
Źródła danych:
  • https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/1102679/nutrients

Alergie w brzoskwiniach w syropie

  • brak danych

Lista alergenów dla powyższych produktów została przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.

Produkty powiązane z brzoskwiniami w syropie

Przepisy z brzoskwiniami w syropie

Załóż konto
  • zapisywać ulubione przepisy
  • otrzymywać dopasowane przepisy na maila
  • komentować przepisy pod własnym nickiem
Załóż konto