Brzoskwinie w syropie - indeks glikemiczny

Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w brzoskwiniach w syropie oraz jakie alergie mogą powodować.
Brzoskwinie w syropie - wartości odżywcze, alergie, przepisy
Indeks glikemiczny Ładunek glikemiczny
brzoskwinie w syropie 46 6
Powyższe dane dotyczą produktu surowego (jeżeli taki jest możliwy do spożycia - na przykład marchewka) lub produktu po standardowym przetworzeniu termicznym, jeżeli produkt surowy nie nadaje się do spożycia (na przykład gotowany ryż).

Wskaźnik indeksu glikemicznego brzoskwini w syropie

Przeczytaj co to jest indeks glikemiczny i jak go rozumieć

Indeks glikemiczny (w skrócie IG) to wskaźnik szczególnie ważny dla osób chorujących na cukrzycę czy insulinooporność, który można znaleźć w specjalnych tabelach. Informuje nas o tym, jak szybko po spożyciu danego produktu rośnie poziom glukozy we krwi w porównaniu do spożycia glukozy (mającej IG 100).

Tabela glikemiczna dzieli produkty na 3 kategorie:

  • niski indeks glikemiczny - do 55
  • średni indeks glikemiczny - 56-69
  • wysoki indeks glikemiczny - 70 i więcej
  • W przypadku produktu takiego jak brzoskwinie w syropie indeks glikemiczny wynosi 46, czyli mamy do czynienia z niskim indeksem glikemicznym.

Sprawdź indeks glikemiczny dla produktów powiązanych z brzoskwiniami w syropie
Sok z pomarańczy, Brzoskwinia, Syrop klonowy

Dowiedz się również:

Tabela informacyjna dla brzoskwini w syropie

Brzoskwinie w syropie
Kategoria produktu Owoce
Alergie* b/d
Dieta wegańska Tak
Dieta wegetariańska Tak
Indeks glikemiczny 46
(niski)

Przepisy z brzoskwiniami w syropie

Załóż konto
  • zapisywać ulubione przepisy
  • otrzymywać dopasowane przepisy na maila
  • komentować przepisy pod własnym nickiem
Załóż konto