Syrop klonowy - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Kategoria: Cukier, słodkie przetwory, słodycze

Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w syropie klonowym oraz jakie alergie mogą powodować.
Syrop klonowy - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Wartości odżywcze syropu klonowego - tabela

Energia i białka

Syrop klonowy
na 100 g
Energia (kalorie) Pokaż liczbę kalorii w syropie klonowym
Białko 0.04 g
Fenyloalanina b/d

Węglowodany w syropie klonowym

Syrop klonowy
na 100 g
Węglowodany 67.04 g
Węglowodany przyswajalne 67.04 g
Błonnik (nieprzyswajalne) 0.00 g
Sacharoza (cukier) 58.32 g
Glukoza 1.60 g
Fruktoza 0.52 g
Skrobia b/d
Laktoza 0.00 g
Powyższe dane dotyczą produktu surowego (jeżeli taki jest możliwy do spożycia - na przykład marchewka) lub produktu po standardowym przetworzeniu termicznym, jeżeli produkt surowy nie nadaje się do spożycia (na przykład gotowany ryż).

Tłuszcze

Syrop klonowy
na 100 g
Tłuszcz 0.06 g
Tłuszcze nasycone 0.03 g
Tłuszcze nienasycone 0.03 g
Tłuszcze jednonasycone 0.01 g
Tłuszcze wielonasycone 0.02 g
Tłuszcze trans b/d
Cholesterol 0.00 mg

Witaminy w przepisie na syrop klonowy

Syrop klonowy
na 100 g
Witamina A 0.00 µg (mcg)
Witamina B6 0.00 mg
Witamina B12 0.00 µg (mcg)
Witamina C 0.00 mg
Witamina D 0.00 µg (mcg)
Witamina E 0.00 mg
Retinol 0.00 µg (mcg)
Tiamina 0.07 mg
Ryboflawina 1.27 mg
Niacyna 0.08 mg
Foliany 0.00 µg (mcg)
Beta karoten 0.00 µg (mcg)

Składniki mineralne w przepisie na syrop klonowy

Syrop klonowy
na 100 g
Sód 12.00 mg
Potas 212.00 mg
Wapń 102.00 mg
Fosfor 2.00 mg
Magnez 21.00 mg
Żelazo 0.11 mg
Cynk 1.47 mg
Miedź 0.02 mg
Mangan 2.91 mg
Źródła danych:
  • https://fdc.nal.usda.gov/index.html

Alergie w syropie klonowym

  • brak danych

Lista alergenów dla powyższych produktów została przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.

Produkty powiązane z syropem klonowym

Przepisy z syropem klonowym

Załóż kontoużytkownika
  • Komentuj pod własnym nickiem
  • Otrzymuj powiadomieniach o odpowiedziach na Twoje komentarze
Załóż konto