Przepis na sernik z owocami krok po kroku
- Twaróg sernikowy 800 g
- Jajko 1 szt.
- Budyń (proszek) 35 g
- Mąka ziemniaczana 10 g 1 łyżka
- Herbatniki 300 g
- Masło 40 g
- Ksylitol (cukier brzozowy) 100 g 10 łyżek
Zacznij od przygotowania spodu. Herbatniki drobno pokrusz i wymieszaj z roztopionym masłem. Ułóż na dnie blaszki do pieczenia wyłożonej papierem i schowaj do lodówki na godzinę.
Twaróg zmiksuj z budyniem, ksylitolem, jajkiem i mąką ziemniaczaną.
Wyłóż na przygotowany spód i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na ok. 40 minut.
Po przestudzeniu udekoruj owocami.
-
Sernik złota rosa
-
Sernikobrownie z brzoskwiniami
-
Sernik z brzoskwiniami
-
Sernik bez spodu
-
Sernik tradycyjny
-
Sernik nowojorski
-
Sernik na kruchym spodzie
-
Sernik z malinami
-
Sernik mango
-
Sernik dyniowy
-
Sernik gotowany na herbatnikach
-
Sernik oreo na zimno
-
Sernik ze śmietany
-
Fit sernik na zimno
-
Ciasto styropian
-
Serniko makowiec
-
Sernik pieczony
-
Sernik straciatella
-
Serniki dietetyczne

(liczba kalorii)
Sernik z owocami - cechy przepisu
Więcej o serniku z owocami
Sernik z owocami to bardzo ciekawy i pyszny pomysł na ciasto idealne na deser lub do kawy. Mimo że serniki uważane są często za ciasta trudne do samodzielnego zrobienia, wbrew pozorom jego przygotowanie nie jest bardzo skomplikowane. Wykorzystując nasz najlepszy, prosty przepis na pewno sobie z nim poradzisz bez żadnego problemu, nawet jeśli nie masz dużego doświadczenia w cukiernictwie. Co więcej, przepis na sernik z owocami możesz dowolnie modyfikować w zależności od tego, jakie dodatki lubisz najbardziej. Sernik z owocami możesz przygotować na przykład na spodzie z kruchego ciasta, na herbatnikach lub biszkoptach. Możesz samodzielnie przygotować ser lub dla ułatwienia i oszczędności czasu wykorzystać gotowy twaróg sernikowy. Co więcej, sernik z owocami można też przygotować w wersji bez pieczenia, na zimno. Jeśli zastanawiasz się jak zrobić sernik z owocami, koniecznie czytaj dalej, aby poznać nasz łatwy przepis, który krok po kroku przeprowadzi Cię przez ten proces. Do przygotowania tego ciasta potrzebne Ci będą twaróg sernikowy, herbatniki, jajka, ksylitol, budyń waniliowy lub śmietankowy. Przepis na sernik z owocami, mimo że nie trudny, jest dość wymagający czasowo, dlatego zaplanuj sobie jego przygotowani odpowiednio wcześniej, ponieważ trudno będzie go zrobić na ostatnią chwilę. Sernik udekorowany kolorowymi owocami nie tylko pysznie smakuje, ale też pięknie prezentuje się na stole, dlatego śmiało możesz go podawać na różne uroczystości, czy spotkania w gronie rodziny i/lub przyjaciół. Najlepiej wybierać świeże sezonowe owoce, na przykład truskawki, maliny, czy borówki, dodatkowo możesz udekorować ciastko listkami mięty. Sernik z owocami jest bardzo delikatny, puszysty i wręcz rozpływający się w ustach, dlatego z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom tego rodzaju ciast. Koniecznie czytaj dalej aby poznać nasz przepis, bez wątpienia jest on warte spróbowania.
Wartości odżywcze sernika z owocami
Energia i białka
(130g)
Węglowodany w serniku z owocami
(130g)
Tłuszcze
(130g)
Witaminy w przepisie na sernik z owocami
(130g)
Składniki mineralne w przepisie na sernik z owocami
(130g)
Powyższe dane są szacunkowe i podawane jedynie w celach informacyjnych. Nie mogą być dalej wykorzystywane, w szczególności w przypadku szczególnych wskazań medycznych w zakresie żywienia. Powyższe wartości odżywcze potrawy pochodzą w większości z bazy danych USDA (United States Departament of Agriculture). Wartości odżywcze całej potrawy wyliczane są w oparciu o średnią ważoną dla poszczególnych składników potrawy (waga każdego składnika odpowiada jego wadze w masie całej potrawy). Pamiętaj, że po obróbce termicznej, czy doborze nieco innych składników wartości mogą się zmienić. Również w różnych porcjach ilości poszczególnych wartości odżywczych mogą się nieznacznie różnić.
Alergeny w serniku z owocami
Lista alergenów dla sernika z owocami przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.
-
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) - alergen może być obecny w:
- twaróg sernikowy
- Herbatniki
- Masło
-
Ryby i produkty pochodne - alergen może być obecny w:
- Jajko
-
Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe i produkty pochodne - alergen może być obecny w:
- Herbatniki