Budyń - indeks glikemiczny

Indeks glikemiczny Ładunek glikemiczny
budyń 43 40
Powyższe dane dotyczą produktu surowego (jeżeli taki jest możliwy do spożycia - na przykład marchewka) lub produktu po standardowym przetworzeniu termicznym, jeżeli produkt surowy nie nadaje się do spożycia (na przykład gotowany ryż).
Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w budyniu oraz jakie alergie mogą powodować.
Budyń - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Wskaźnik indeksu glikemicznego budyniu

Przeczytaj co to jest indeks glikemiczny i jak go rozumieć

Indeks glikemiczny (w skrócie IG) to wskaźnik szczególnie ważny dla osób chorujących na cukrzycę czy insulinooporność, który można znaleźć w specjalnych tabelach. Informuje nas o tym, jak szybko po spożyciu danego produktu rośnie poziom glukozy we krwi w porównaniu do spożycia glukozy (mającej IG 100).

Tabela glikemiczna dzieli produkty na 3 kategorie:

  • niski indeks glikemiczny - do 55
  • średni indeks glikemiczny - 56-69
  • wysoki indeks glikemiczny - 70 i więcej
  • W przypadku produktu takiego jak budyń (proszek) indeks glikemiczny wynosi 43, czyli mamy do czynienia z niskim indeksem glikemicznym.

Sprawdź indeks glikemiczny dla produktów powiązanych z budyniem
Biszkopt, Mascarpone, Kisiel, Galaretka

Dowiedz się również:

Tabela informacyjna dla budyniu

Budyń (proszek)
Kategoria produktu Pozostałe produkty
Cena Sprawdź cenę budyniu
Kalorie Sprawdź kalorie w budyniu
Alergie* b/d
Dieta wegańska Tak
Dieta wegetariańska Tak
Indeks glikemiczny 43
(niski)

Przepisy z budyniem

Sprawdź liczbę kalorii w potrawach z budyniem

sernik z kajmakiem kcal, ciasto francuskie z budyniem kcal, kołacz z serem kcal, rurki z kremem kcal, sernik z makiem kcal, ciasto krówka kcal, sernik na kruchym spodzie kcal, ciasto góra lodowa kcal, ciasto rafaello kcal, sernik z brzoskwiniami kcal, ciasto snikers kcal
Załóż kontoużytkownika
  • Komentuj pod własnym nickiem
  • Otrzymuj powiadomieniach o odpowiedziach na Twoje komentarze
Załóż konto