Biszkopt - indeks glikemiczny

Indeks glikemiczny Ładunek glikemiczny
biszkopt 54 33
Powyższe dane dotyczą produktu surowego (jeżeli taki jest możliwy do spożycia - na przykład marchewka) lub produktu po standardowym przetworzeniu termicznym, jeżeli produkt surowy nie nadaje się do spożycia (na przykład gotowany ryż).
Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w biszkopcie oraz jakie alergie mogą powodować.
Biszkopt - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Wskaźnik indeksu glikemicznego biszkoptu

Przeczytaj co to jest indeks glikemiczny i jak go rozumieć

Indeks glikemiczny (w skrócie IG) to wskaźnik szczególnie ważny dla osób chorujących na cukrzycę czy insulinooporność, który można znaleźć w specjalnych tabelach. Informuje nas o tym, jak szybko po spożyciu danego produktu rośnie poziom glukozy we krwi w porównaniu do spożycia glukozy (mającej IG 100).

Tabela glikemiczna dzieli produkty na 3 kategorie:

  • niski indeks glikemiczny - do 55
  • średni indeks glikemiczny - 56-69
  • wysoki indeks glikemiczny - 70 i więcej
  • W przypadku produktu takiego jak biszkopty indeks glikemiczny wynosi 54, czyli mamy do czynienia z niskim indeksem glikemicznym.

Sprawdź indeks glikemiczny dla produktów powiązanych z biszkoptem
Krakersy, Budyń

Dowiedz się również:

Tabela informacyjna dla biszkoptu

biszkopty
Kategoria produktu Cukier, słodkie przetwory, słodycze
Alergie* Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe i produkty pochodne, Jaja i produkty pochodne
Dieta wegańska Nie
Dieta wegetariańska Tak
Indeks glikemiczny 54
(niski)

Przepisy z biszkoptem

Sprawdź liczbę kalorii w potrawach z biszkoptem

sernik na zimno na biszkoptach kcal
Załóż konto
  • zapisywać ulubione przepisy
  • otrzymywać dopasowane przepisy na maila
  • komentować przepisy pod własnym nickiem
Załóż konto