Przepis na naleśniki keto krok po kroku
- Jajko 4 szt.
- Śmietanka kremowa 36% 100 ml
- Mascarpone 100 g
- Mąka migdałowa 60 g 6 płaskich łyżek stołowych
- Orzechy pinii 60 g
- Truskawki 200 g
- Olej rzepakowy 30 ml do smażenia
Jajka zmiksuj z dodatkiem śmietanki.
Następnie do jajek dodaj mąkę migdałową i zmiksuj na masę o jednolitej konsystencji.
Na patelni rozgrzej olej i smaż na niej naleśniki z dwóch stron.
Truskawki umyj, pozbaw szypułek i pokrój w kostkę.
Gotowe naleśniki posmaruj mascarpone, posyp orzechami i truskawkami.
Naleśniki zwiń w rulon lub złóż w kopertę i podawaj na ciepło.
Często zadawane pytania
-
Naleśniki
-
Naleśniki z serem
-
Polewa czekoladowa
-
Naleśniki ze szpinakiem
-
Krokiety
-
Krokiety z pieczarkami
-
Krokiety z mięsem
-
Ciasto naleśnikowe
-
Naleśniki bez jajek
-
Bananowe pancakes
-
Jak zrobić pancake
-
Naleśniki ze szpinakiem i fetą
-
Okonomiyaki
-
Naleśniki bez mleka
-
Paszteciki wigilijne z pasztetem i pieczarkami w cieście naleśnikowym
-
Banan w cieście
-
Naleśniki po meksykańsku
-
Placki na maślance
-
Naleśniki

(liczba kalorii)
Naleśniki keto - cechy przepisu
Więcej o naleśnikach keto
Naleśniki keto to doskonały pomysł na śniadanie, kolacją lub przekąskę, którą możesz podać dla całej rodziny. Najlepsze naleśniki keto możesz podać z ulubionymi dodatkami, w przepisie wykorzystamy serek mascarpone, truskawki oraz orzeszki pinii. Sprawdzony przepis na naleśniki keto jest bardzo prosty w wykonaniu, dlatego nie wymaga dużego doświadczenia kulinarnego. Do wykonania przepisu niezbędne będą następujące produkty spożywcze: jajka, śmietanka kremowa 36%, serek mascarpone, mąka migdałowa, orzeszki pinii, truskawki oraz olej rzepakowy.
Jak zrobić naleśniki keto? Jajka zmiksuj z dodatkiem śmietanki. Następnie do jajek dodaj mąkę migdałową i zmiksuj na masę o jednolitej konsystencji. Na patelni rozgrzej olej i smaż na niej naleśniki z dwóch stron. Truskawki umyj, pozbaw szypułek i pokrój w kostkę. Gotowe naleśniki posmaruj mascarpone, posyp orzechami i truskawkami. Naleśniki zwiń w rulon lub złóż w kopertę i podawaj na ciepło.
Truskawki użyte jako dodatek do naleśników to doskonałe źródło wielu cennych składników mineralnych i witamin. Truskawki są sezonowymi owocami, zawierają bardzo dużo błonnika pokarmowego. Znajdziemy w nich spore ilości witaminy C, która odpowiedzialna jest za wzmocnienie układu odpornościowego. Jej odpowiednia podaż przyczynia się do zmniejszenia ryzyka rozwoju wielu chorób. Dodatkowo truskawki zawierają magnez, który odpowiada za prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego czy krzemu, który korzystanie wpływa na kondycję włosów, skóry oraz paznokci.
Podsumowując smaczne keto naleśniki to doskonały pomysł na szybkie i łatwe w przygotowaniu śniadanie dla całej rodziny. Naleśniki są bogate w składniki mineralne oraz witaminy, które spożywane w odpowiednich ilościach pozytywnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Naleśniki są dobre do spożycia bezpośrednio po przygotowaniu. Jednak bez obawy usmażone naleśniki możesz przechowywać w lodówce i podać również na zimno. Jako dodatek do naleśników możesz przygotować ciepłą herbatę, kawę lub kakao.
Wartości odżywcze naleśników keto
Energia i białka
(375g)
Węglowodany w naleśnikach keto
(375g)
Tłuszcze
(375g)
Witaminy w przepisie na naleśniki keto
(375g)
Składniki mineralne w przepisie na naleśniki keto
(375g)
Powyższe dane są szacunkowe i podawane jedynie w celach informacyjnych. Nie mogą być dalej wykorzystywane, w szczególności w przypadku szczególnych wskazań medycznych w zakresie żywienia. Powyższe wartości odżywcze potrawy pochodzą w większości z bazy danych USDA (United States Departament of Agriculture). Wartości odżywcze całej potrawy wyliczane są w oparciu o średnią ważoną dla poszczególnych składników potrawy (waga każdego składnika odpowiada jego wadze w masie całej potrawy). Pamiętaj, że po obróbce termicznej, czy doborze nieco innych składników wartości mogą się zmienić. Również w różnych porcjach ilości poszczególnych wartości odżywczych mogą się nieznacznie różnić.
Alergeny w naleśnikach keto
Lista alergenów dla naleśników keto przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.
-
Ryby i produkty pochodne - alergen może być obecny w:
- Jajko
-
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) - alergen może być obecny w:
- Śmietanka kremowa 36%
- mascarpone
-
Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland, a także produkty pochodne - alergen może być obecny w:
- mąka migdałowa
- orzechy pinii