Ciasto z mlekiem w proszku
- Cukier - 1 szklanka (250 g)
- Twaróg sernikowy (1000 g)
- Jajko (6 szt.)
- Olej rzepakowy - 1 szklanka (250 ml)
- Budyń (proszek) (140 g)
- Mleko 3,2% - 2 szklanki (500 ml)
- Mleko w proszku - 1 szklanka (250 g)
Przepis na ciasto z mlekiem w proszku krok po kroku
Jajka wbij do miski, wsyp cukier i zmiksuj.
Dodaj twaróg i wsyp budyń. Wymieszaj całość za pomocą łyżki.
Stopniowo wsypuj mleko w proszku, wlej mleko krowie i olej.
Wymieszaj całość do uzyskania jednolitej konsystencji.
Przelej ciasto do foremki i upiecz w piecu przez godzinę czasu w 180 st. C.
-
Serniczki na zimno
-
Sernik
-
Sernik królewski
-
Sernik złota rosa
-
Sernik z brzoskwiniami
-
Sernik z rosą
-
Sernik wiedeński
-
Sernik z wiaderka
-
Sernik gotowany
-
Sernik z mleka w proszku
-
Serniczki oreo
-
Sernik na zimno z mascarpone mango
-
Sernik izaura
-
Sernik bez spodu
-
Sernik japoński
-
Sernik puszysty
-
Sernik krakowski
-
Sernik z mlekiem skondensowanym
-
Serniki
Więcej informacji na temat ciasta z mlekiem w proszku
Masz ochotę na słodki deser, który szybko przygotujesz w swoim domu? Mam dla Ciebie przepis na ciasto z mlekiem w proszku. To klasyczny, puszysty placek, który kocha chyba każdy, dodatkowo przygotujesz go w dosłownie chwilę dzięki wykorzystaniu mleka w proszku.
Do jego przygotowania będziesz potrzebować podstawowych składników, które dostaniesz w każdym sklepie, dokładnie wypisuję je nieco niżej.
Ciasto z mlekiem w proszku jest pyszny w smaku, a wbrew pozorom bardzo szybki i prosty w przygotowaniu, efekt końcowy jest niesamowity. Ciasto zrobi wrażenie pod każdym względem, na wszystkich przybyłych gościach. Może ta nowa wersja sernika będzie gościła w Twoim domu nie tylko jako słodki deser ale jako tradycyjne świąteczne ciasto?
Zatem, jak zrobić ciasto z mlekiem w proszku ?
W pierwszej kolejności jajka wbij do miski, wsyp cukier i zmiksuj. Dodaj twaróg i wsyp budyń. Wymieszaj całość za pomocą łyżki. Stopniowo wsypuj mleko w proszku, wlej mleko krowie i olej. Wymieszaj całość do uzyskania jednolitej konsystencji. Przelej ciasto do foremki i upiecz w piecu przez godzinę czasu w 180 stopniach.
Nasz domowy sernik jest dobry do spożycia. Wypróbuj mój sprawdzony przepis i przygotuj go w swoim domu.
Będzie to dobry pomysł na deser dla całej rodziny. W moim przepisie nie ma mąki pszennej ani jej innych źródeł. Będzie to niezwykle ważna informacja dla wszystkich osób na diecie bezglutenowej, które zmagają się z chorobami glutenozależnymi. Do których należy celiakia, alergia na pszenicę czy nadwrażliwość na gluten. Osoby te powinny korzystać właśnie z takich produktów i zwracać szczególną uwagę na symbol przekreślonego kłosa, oznacza on, że produkt nie zawiera więcej niż 20 ppm (20 mg na kg produktu) glutenu w swoim składzie.
Gluten jest jak najbardziej bezpieczny i nieszkodliwy dla osób zdrowych i nie należy go wykluczać, bazując na modowych trenach. Odstawienie glutenu ze swojej diety na własną rękę może doprowadzić do zaburzeń wchłaniania. Wykorzystaj mój prosty przepis i przekonaj się, jakie to ciasto jest szybkie i łatwe.
Alergeny w cieście z mlekiem w proszku
Lista alergenów dla ciasta z mlekiem w proszku przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.
-
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) - alergen może być obecny w:
- twaróg sernikowy
- Mleko 3,2%
- Mleko w proszku
-
Ryby i produkty pochodne - alergen może być obecny w:
- Jajko
Wartości odżywcze ciasta z mlekiem w proszku
Dodatkowo możesz przygotować polewę czekoladową lub polać sernik masą kajmakową.
Energia i białka
(100g)
Węglowodany
(100g)
Tłuszcze
(100g)
Witaminy
(100g)
Składniki mineralne
(100g)
Powyższe dane są szacunkowe i podawane jedynie w celach informacyjnych. Nie mogą być dalej wykorzystywane, w szczególności w przypadku szczególnych wskazań medycznych w zakresie żywienia. Powyższe wartości odżywcze potrawy pochodzą w większości z bazy danych USDA (United States Departament of Agriculture). Wartości odżywcze całej potrawy wyliczane są w oparciu o średnią ważoną dla poszczególnych składników potrawy (waga każdego składnika odpowiada jego wadze w masie całej potrawy). Pamiętaj, że po obróbce termicznej, czy doborze nieco innych składników wartości mogą się zmienić. Również w różnych porcjach ilości poszczególnych wartości odżywczych mogą się nieznacznie różnić.