Przepis na sernik z wiaderka krok po kroku
- Twaróg sernikowy 1000 g
- Jajko 6 szt.
- Cukier 200 g
- Budyń (proszek) 75 g
- Śmietanka kremowa 30% 140 g
W misce ubij jajka z cukrem na białą masę.
Następnie dodaj twaróg, budyń i śmietankę kremówkę oraz cukier z prawdziwą wanilią. Zmiksuj do połączenia składników.
Spód tortownicy wyłóż papierem do pieczenia. Przelej masę twarogową.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 60 minut.
Wystudź w piekarniku z otwartymi drzwiczkami.
Często zadawane pytania
-
Puszysty sernik na zimno z wiaderka
-
Sernik na zimno z wiaderka
-
Sernik wiedeński z wiaderka
-
Sernik z wiaderka na herbatnikach
-
Sernik z wiaderka bez spodu
-
Sernik z wiaderka ze śmietaną kremówką
-
Sernik z mascarpone na herbatnikach
-
Sernik lwowski
-
Sernik pomarańczowy
-
Sernik ze słonym karmelem
-
Sernik kawowy
-
Sernik gotowany z wiaderka
-
Spód do ciasta z płatków owsianych
-
Sernik z popcornem
-
Sernik z wiaderka z masą krówkową
-
Sernik królewski stracciatella z wiaderka fit
-
Sernik królewski z wiśniami z wiaderka
-
Sernik królewski z wiaderka
-
Sernik z wiaderka

(liczba kalorii)
Sernik z wiaderka - cechy przepisu
Więcej o serniku w wiaderka
Smaczny sernik z wiaderka to doskonała propozycja na łatwy sernik domowej roboty. Ser w wiaderka idealnie nadaje się na sernik, a jego przygotowanie staje się proste i szybkie. Przepis na sernik z wiaderka jest bardzo prosty, wystarczy że będziesz trzymać się przepisu a doświadczenie cukiernicze nie będzie Ci potrzebne. Do przygotowania tego ciasta będą Ci potrzebne następujące produkty spożywcze: ser twarogowy z wiaderka, jajka, cukier, cukier z prawdziwą wanilią, budyń śmietankowy i śmietanka kremówka 30%.
Jak zrobić sernik z wiaderka ? W dużej misce umieść jajka i cukier. Ubij aż masa podwoi objętość i zrobi się lekko biała. Następnie dodaj twaróg, śmietankę kremówkę, budyń i cukier z prawdziwą wanilią. Zmiksuj do połączenia składników. Masy twarogowej nie należy długo miksować. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia (tylko spód formy), przelej masę na sernik i piecz w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 60 minut. Wystudź w piekarniku z uchylonymi drzwiami. Wstaw do lodówki na 12 godzin. Podawaj posypany cukrem pudrem lub z owocami.
Jajka użyte do przygotowania sernika są bogatym źródłem wielu cennych dla naszego organizmu witamin takich jak witamina A, witaminy z grupy B. Witaminy z grupy B biorą udział w przemianach pożywienia w energię, pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego, biorą udział w syntezie krwinek czerwonych, pomagają wzmacniać nasz układ odpornościowy, odpowiadają za dobry stan naszych włosów, paznokci oraz skóry. Witaminy z grupy B są bardzo ważne dla funkcjonowania naszego organizmu dlatego powinniśmy dbać o spożywanie ich w odpowiedniej ilości. Jajka zawierają mikroelementy takie jak żelazo i fosfor, są też dobrym źródłem luteiny i zeaksantyny tak potrzebnej naszym oczom. Jajka są niskokaloryczne, zawierają dużą ilość łatwo przyswajalnego białka. Staraj się wybierać jajka od kur z wolnego wybiegu.
Podsumowując sernik z wiaderka to prosty i pyszny deser idealnie pasujący na imprezę rodzinną lub w gronie znajomych. Sprawdzony przepis pozwoli cieszyć się najlepszym sernikiem jaki tylko możesz sobie wyobrazić. Dobry domowy sernik nie ma sobie równych. Zachwyci każde nawet najbardziej wymagające podniebienie.
Wartości odżywcze sernika z wiaderka
Energia i białka
(125g)
Węglowodany w serniku w wiaderka
(125g)
Tłuszcze
(125g)
Witaminy w przepisie na sernik z wiaderka
(125g)
Składniki mineralne w przepisie na sernik z wiaderka
(125g)
Powyższe dane są szacunkowe i podawane jedynie w celach informacyjnych. Nie mogą być dalej wykorzystywane, w szczególności w przypadku szczególnych wskazań medycznych w zakresie żywienia. Powyższe wartości odżywcze potrawy pochodzą w większości z bazy danych USDA (United States Departament of Agriculture). Wartości odżywcze całej potrawy wyliczane są w oparciu o średnią ważoną dla poszczególnych składników potrawy (waga każdego składnika odpowiada jego wadze w masie całej potrawy). Pamiętaj, że po obróbce termicznej, czy doborze nieco innych składników wartości mogą się zmienić. Również w różnych porcjach ilości poszczególnych wartości odżywczych mogą się nieznacznie różnić.
Alergeny w serniku w wiaderka
Lista alergenów dla sernika z wiaderka przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.
-
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) - alergen może być obecny w:
- twaróg sernikowy
- Śmietanka kremowa 30%
-
Ryby i produkty pochodne - alergen może być obecny w:
- Jajko