Wołowina z grilla
- Wołowina, stek (600 g)
- Oliwa z oliwek (45 ml)
Przepis na wołowinę z grilla krok po kroku
Do dużej miski wlej oliwę, dodaj przyprawy.
Mięso wrzuć do marynaty i marynuj przez 2 godziny.
Rozgrzej ruszt i ułóż na nim mięso.
Mięso grilluj w zależności od preferowanego poziomu wysmażenia: 3 minuty dla Rare, 5 minut dla Medium i 7 minut dla Well - Done.
-
Żeberka
-
Pierogi ruskie
-
Kopytka
-
Bitki wołowe
-
Pulpety w sosie koperkowym
-
Ciasto na naleśniki
-
Tortilla
-
Zupa grzybowa
-
Łazanki
-
Kotleciki ziemniaczane
-
Kurczak z rożna
-
Kurczak curry
-
Schab ze śliwkami
-
Wątróbka drobiowa
-
Stek
-
Makaron ze szpinakiem i serem feta
-
Ryż z warzywami
-
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym
-
Pyszne obiady
Więcej informacji na temat wołowiny z grilla
Wołowina z grilla to doskonała opcja dla wszystkich miłośników mięsnych dań. Jest smaczna prosta i naprawdę szybka. Podstawą jest dobrej jakości mięso i przyprawy. Kotlety są naprawdę pyszne i pięknie się prezentują, a najlepsze w nich jest to, że mięso nie jest suche.
Przepis na wołowinę z grilla to coś dla miłośników wołowiny. Wołowina z grilla jest pyszną i aromatyczną propozycją na danie z rusztu, które świetnie sprawdzi się podczas przyjęć, a także spotkań w gronie rodziny. Są bardzo pożywne i sycące.
Jeśli zastanawiasz się jak zrobić wołowinę z grilla, by była pyszna, to ten prosty przepis sprawdzi się doskonale. Najlepiej sprawdzą się w tym wydaniu steki wołowe. Najważniejsza w tym daniu jest odpowiednia marynata, dzięki której mięso stanie się miękkie i soczyste. Dzięki temu powstają najlepsze steki z grilla. Są tak smaczne, że ciężko jest przejść obok nich obojętnie. Jeśli zastanawiasz się, ile czasu należy je grillować, to ten przepis będzie dobrą wskazówką. Dzięki dużej ilości aromatycznych przypraw jest smaczny i wprost rozpływa się w ustach. Ma wspaniałą fakturę, jest przy tym bardzo miękki i soczysty. Na pewno zasmakuje wszystkim smakoszom mięs. W dodatku te steki są domowe, a to sprawia, że choć smakują jak z ulubionej restauracji, to są znacznie zdrowsze i lżejsze. Mięso powinno być dobrej jakości, dzięki temu uzyskamy najlepszy smak. Są tradycyjnie amerykańskie, jednak dodatek drobno pokrojonej cebulki sprawia, że zyskują one polskiego wyrazu. Idealnie nadają się jako pyszny i pełnowartościowy mięsny dodatek do obiadu, czy kolacji, który zasmakuje nawet najbardziej wybrednemu krytykowi. Są pyszne, a do tego miękkie i soczyste w środku, ten przepis sprawdza się po prostu idealnie. Dodatkowo ten rodzaj mięsa jest bogaty w białko i żelazo hemowe. Sprawdzi się idealnie dla osób, które cierpią z powodu anemii. Wołowina powinna być jednak dobrej jakości. Dzięki temu jest też świetnym źródłem kwasów Omega 3, które wzmacniają układ immunologiczny i zwalczają nadmierne stany zapalne w organizmie.
Alergeny w wołowinie z grilla
Lista alergenów dla wołowiny z grilla przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.
Nie posiadamy informacji na temat właściwości alergizujących składników użytych w tym przepisie na wołowinę z grilla
Wartości odżywcze wołowiny z grilla
To danie zawiera dość sporo nasyconych kwasów tłuszczowych, dlatego nie powinno gościć w menu zbyt często.
Energia i białka
(323g)
Węglowodany
(323g)
Tłuszcze
(323g)
Witaminy
(323g)
Składniki mineralne
(323g)
Powyższe dane są szacunkowe i podawane jedynie w celach informacyjnych. Nie mogą być dalej wykorzystywane, w szczególności w przypadku szczególnych wskazań medycznych w zakresie żywienia. Powyższe wartości odżywcze potrawy pochodzą w większości z bazy danych USDA (United States Departament of Agriculture). Wartości odżywcze całej potrawy wyliczane są w oparciu o średnią ważoną dla poszczególnych składników potrawy (waga każdego składnika odpowiada jego wadze w masie całej potrawy). Pamiętaj, że po obróbce termicznej, czy doborze nieco innych składników wartości mogą się zmienić. Również w różnych porcjach ilości poszczególnych wartości odżywczych mogą się nieznacznie różnić.