Kabanosy w cieście francuskim
Opublikowano: 20.06.2023 r.
Kabanosy w cieście francuskim to doskonała propozycja na pyszną przystawkę, którą możesz podać podczas spotkań rodzinnych lub ze znajomymi. Koniecznie wypróbuj nasz prosty przepis.
Składniki dla 10 porcji:
- Ciasto francuskie - 275 g
- Kabanosy drobiowe - 150 g
- Ser żółty - 150 g (w plastrach)
- Ketchup - 80 g
- Przyprawy - oregano
Liczba porcji: 10
Będziesz potrzebować:
- piekarnik, papier do pieczenia, blaszka do pieczenia
Przepis krok po kroku
- Ciasto francuskie rozwiń i pokrój na 16 prostokątów.
- Kabanosy podziel na 16 równych części.
- Na każdy prostokąt ciasta francuskiego rozsmaruj ketchup i posyp oregano.
- Każdego kabanosa owiń serem żółtym i zawiń w ciasto, dokładnie łącząc końce.
- Kabanosy w cieście francuskim ułóż na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia.
- Kabanosy w cieście piecz w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 20 minut.
- Upieczone kabanosy w cieście francuskim wyciągnij z piekarnika i pozostaw do przestudzenia.
Komentarz dietetyka
Kabanosy w cieście francuskim to doskonała propozycja na pyszną przystawkę. Przekąska powinna być spożywana raczej rekreacyjnie, ponieważ jest dość kaloryczna.