Wątróbka drobiowa - indeks glikemiczny

Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w wątróbce drobiowej oraz jakie alergie mogą powodować.
Wątróbka drobiowa - wartości odżywcze, alergie, przepisy
Indeks glikemiczny Ładunek glikemiczny
wątróbka drobiowa 0 0
Powyższe dane dotyczą produktu surowego (jeżeli taki jest możliwy do spożycia - na przykład marchewka) lub produktu po standardowym przetworzeniu termicznym, jeżeli produkt surowy nie nadaje się do spożycia (na przykład gotowany ryż).

Wskaźnik indeksu glikemicznego wątróbki drobiowej

Przeczytaj co to jest indeks glikemiczny i jak go rozumieć

Indeks glikemiczny (w skrócie IG) to wskaźnik szczególnie ważny dla osób chorujących na cukrzycę czy insulinooporność, który można znaleźć w specjalnych tabelach. Informuje nas o tym, jak szybko po spożyciu danego produktu rośnie poziom glukozy we krwi w porównaniu do spożycia glukozy (mającej IG 100).

Tabela glikemiczna dzieli produkty na 3 kategorie:

  • niski indeks glikemiczny - do 55
  • średni indeks glikemiczny - 56-69
  • wysoki indeks glikemiczny - 70 i więcej
  • W przypadku produktu takiego jak wątróbka drobiowa indeks glikemiczny wynosi 0, czyli mamy do czynienia z niskim indeksem glikemicznym.

Sprawdź indeks glikemiczny dla produktów powiązanych z wątróbką drobiową
Kurczak

Dowiedz się również:

Tabela informacyjna dla wątróbki drobiowej

Wątróbka drobiowa
Kategoria produktu Mięso i przetwory
Alergie* b/d
Dieta wegańska Nie
Dieta wegetariańska Nie
Indeks glikemiczny 0
(niski)

Przepisy z wątróbką drobiową

Sprawdź liczbę kalorii w potrawach z wątróbką drobiową

wątróbka drobiowa kcal
Załóż konto
  • zapisywać ulubione przepisy
  • otrzymywać dopasowane przepisy na maila
  • komentować przepisy pod własnym nickiem
Załóż konto