Kurczak - indeks glikemiczny

Indeks glikemiczny Ładunek glikemiczny
piersi kurczaka bez skóry - -
udko kurczaka bez skóry - -
udko kurczaka bez skóry - -
skrzydełko kurczaka - -
wędzony filet z piersi kurczaka - -
mięso mielone z kurczaka - -
wędzone udko z kurczaka - -
piersi kurczaka ze skórą - -
udko kurczaka ze skórą - -
kurczak cały - -
Powyższe dane dotyczą produktu surowego (jeżeli taki jest możliwy do spożycia - na przykład marchewka) lub produktu po standardowym przetworzeniu termicznym, jeżeli produkt surowy nie nadaje się do spożycia (na przykład gotowany ryż).
Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w kurczaku oraz jakie alergie mogą powodować.
Kurczak - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Wskaźnik indeksu glikemicznego kurczaka

Przeczytaj co to jest indeks glikemiczny i jak go rozumieć

Indeks glikemiczny (w skrócie IG) to wskaźnik szczególnie ważny dla osób chorujących na cukrzycę czy insulinooporność, który można znaleźć w specjalnych tabelach. Informuje nas o tym, jak szybko po spożyciu danego produktu rośnie poziom glukozy we krwi w porównaniu do spożycia glukozy (mającej IG 100).

Tabela glikemiczna dzieli produkty na 3 kategorie:

  • niski indeks glikemiczny - do 55
  • średni indeks glikemiczny - 56-69
  • wysoki indeks glikemiczny - 70 i więcej
  • W przypadku produktu takiego jak piersi kurczaka bez skóry indeks glikemiczny wynosi -, czyli mamy do czynienia z - indeksem glikemicznym.
  • W przypadku produktu takiego jak udko kurczaka bez skóry indeks glikemiczny wynosi -, czyli mamy do czynienia z - indeksem glikemicznym.
  • W przypadku produktu takiego jak udko kurczaka bez skóry indeks glikemiczny wynosi -, czyli mamy do czynienia z - indeksem glikemicznym.
  • W przypadku produktu takiego jak skrzydełko kurczaka indeks glikemiczny wynosi -, czyli mamy do czynienia z - indeksem glikemicznym.
  • W przypadku produktu takiego jak wędzony filet z piersi kurczaka indeks glikemiczny wynosi -, czyli mamy do czynienia z - indeksem glikemicznym.
  • W przypadku produktu takiego jak mięso mielone z kurczaka indeks glikemiczny wynosi -, czyli mamy do czynienia z - indeksem glikemicznym.
  • W przypadku produktu takiego jak wędzone udko z kurczaka indeks glikemiczny wynosi -, czyli mamy do czynienia z - indeksem glikemicznym.
  • W przypadku produktu takiego jak piersi kurczaka ze skórą indeks glikemiczny wynosi -, czyli mamy do czynienia z - indeksem glikemicznym.
  • W przypadku produktu takiego jak udko kurczaka ze skórą indeks glikemiczny wynosi -, czyli mamy do czynienia z - indeksem glikemicznym.
  • W przypadku produktu takiego jak kurczak cały indeks glikemiczny wynosi -, czyli mamy do czynienia z - indeksem glikemicznym.

Sprawdź indeks glikemiczny dla produktów powiązanych z drobiem
Mięso, Flaki, Parówki, Rosół, Wątróbka drobiowa, Wołowina

Dowiedz się również:

Tabela informacyjna dla kurczaka

Piersi kurczaka bez skóry Udko kurczaka bez skóry Udko kurczaka bez skóry Skrzydełko kurczaka wędzony filet z piersi kurczaka Mięso mielone z kurczaka wędzone udko z kurczaka Piersi kurczaka ze skórą Udko kurczaka ze skórą Kurczak cały
Kategoria produktu Mięso i przetwory Mięso i przetwory Mięso i przetwory Mięso i przetwory Mięso i przetwory Mięso i przetwory Mięso i przetwory Mięso i przetwory Mięso i przetwory Mięso i przetwory
Cena Sprawdź cenę kurczaka
Kalorie Sprawdź kalorie w kurczaku
Alergie* b/d b/d b/d b/d b/d b/d b/d b/d b/d b/d
Dieta wegańska Nie Nie Nie Nie Nie Nie Nie Nie Nie Nie
Dieta wegetariańska Nie Nie Nie Nie Nie Nie Nie Nie Nie Nie
Indeks glikemiczny b/d b/d b/d b/d b/d b/d b/d b/d b/d b/d

Przepisy z drobiem

Załóż kontoużytkownika
  • Komentuj pod własnym nickiem
  • Otrzymuj powiadomieniach o odpowiedziach na Twoje komentarze
Załóż konto