Przepis na kapustę z koperkiem krok po kroku
- Kapusta biała 2000 g 1 główka
- Koperek 300 g 10 garści
- Masło 20 g 2 łyżki
Kapustę podziel na mniejsze części i poszatkuj. Włóż do garnka, zalej wodą (ok. 3/4-1 szklanka) i gotuj na średnim ogniu ok. 20 minut.
Dodaj przyprawy, drobno posiekany koperek i masło. Mieszaj do całkowitego rozpuszczenia masła.
-
Pulpety w sosie koperkowym
-
Turbot
-
Falafel
-
Sałatka z kurczakiem
-
Makaron ze szpinakiem
-
Spaghetti
-
Pulpety w sosie pomidorowym
-
Makaron z cukinii
-
Schabowe w sosie
-
Kurczak curry
-
Pierś z kaczki
-
Pstrąg pieczony
-
Łosoś z piekarnika
-
Pstrąg
-
Makaron z pesto
-
Kapusta wigilijna
-
Filet z indyka
-
Cukinia faszerowana mięsem mielonym
-
Dietetyczny obiad

(liczba kalorii)
-
Pasztet z królika
-
Chlebek bananowy fit
-
Kotlety z soczewicy
-
Dorsz pieczony
-
Bataty z piekarnika
-
Pieczone buraki
-
Ryba z piekarnika
-
Kaszotto z warzywami w pomidorowym sosie z posypką z orzeszków
-
Grillowany stek z kalafiora z serem i ketchupem oraz pieczonym pieczywem
-
Makaron ze szpinakiem i tuńczykiem
-
Dietetyczna kolacja
Kapusta z koperkiem - cechy przepisu
Więcej o kapuście z koperkiem
Kapusta z koperkiem to przepis na smaczny, zdrowy i niskokaloryczny dodatek do obiadu, ale nie tylko. Jest niezwykle smaczna i aromatyczna. Ma bardzo delikatny smak, który mimo to nie jest mdły, ze względu na dodatek świeżych, dobrze dobranych przypraw. Pyszna, duszona, gotowana, czy zasmażana biała kapusta z warzywami i koperkiem to smak, którzy kojarzy się przede wszystkim z latem i wakacjami, czyli sezonem kiedy świeża, młoda biała kapusta jest najpyszniejsza. Jeśli zastanawiasz się jak zrobić młodą kapustę z koperkiem trafiłeś w odpowiednie miejsce - nasz przepis na młodą kapustę z koperkiem będzie dla Ciebie najlepszą wskazówką i inspiracją. To danie, które jest nie tylko przepyszne, ale również bardzo zdrowe. Kapusta to świetne źródło witaminy C oraz wielu substancji o prozdrowotnym działaniu na organizm. Jednocześnie to danie jest niezwykle proste w przygotowaniu, a wszystkie składniki wzajemnie się dopełniają tworząc niezwykle spójną, smaczną całość.
Świeży koperek i biała kapusta wspaniale się komponują, dodatek świeżej marchewki i przecieru pomidorowego to świetne dopełnienie całości. Przepis na to danie jest niezwykle prosty, dlatego spokojnie poradzą sobie z nim nawet osoby bardzo początkujące, nie mające większego doświadczenia w kuchni. Nie potrzebujesz ani zaawansowanego sprzętu, ani wyszukanych składników. To idealny dodatek do dań głównych, zarówno mięsnych, rybnych, jak i wegetariańskich, ale świetnie sprawdzi się też jako samodzielna przekąska. Do kapusty z koperkiem nie dodaje się żadnej mąki, czy dużej ilości tłuszczu, dlatego jest to jeden z najmniej kalorycznych, a jednocześnie najzdrowszych sposobów na przyrządzenie kapusty. Całość przygotowanie zajmie Ci nie więcej niż godzinę, a efekt zadowoli każdego miłośnika warzyw. Koniecznie poznaj nasz przepis na młodą, białą kapustę z koperkiem, idealną na letnie, ciepłe dni, ale nie tylko. Z pewnością pozostanie w Twojej kuchni na długo.
Wartości odżywcze kapusty z koperkiem
Energia i białka
(510g)
Węglowodany w kapuście z koperkiem
(510g)
Tłuszcze
(510g)
Witaminy w przepisie na kapustę z koperkiem
(510g)
Składniki mineralne w przepisie na kapustę z koperkiem
(510g)
Powyższe dane są szacunkowe i podawane jedynie w celach informacyjnych. Nie mogą być dalej wykorzystywane, w szczególności w przypadku szczególnych wskazań medycznych w zakresie żywienia. Powyższe wartości odżywcze potrawy pochodzą w większości z bazy danych USDA (United States Departament of Agriculture). Wartości odżywcze całej potrawy wyliczane są w oparciu o średnią ważoną dla poszczególnych składników potrawy (waga każdego składnika odpowiada jego wadze w masie całej potrawy). Pamiętaj, że po obróbce termicznej, czy doborze nieco innych składników wartości mogą się zmienić. Również w różnych porcjach ilości poszczególnych wartości odżywczych mogą się nieznacznie różnić.
Alergeny w kapuście z koperkiem
Lista alergenów dla kapusty z koperkiem przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.
-
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) - alergen może być obecny w:
- Masło