Ciasto francuskie - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w cieście francuskim oraz jakie alergie mogą powodować.
Ciasto francuskie - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Kategoria: Cukier, słodkie przetwory, słodycze

Wartości odżywcze ciasta francuskiego - tabela

Energia i białka

Ciasto francuskie
na 100 g
Białko7.30 g
Fenyloalanina0.36 mg

Węglowodany w cieście francuskim

Ciasto francuskie
na 100 g
Węglowodany45.10 g
Węglowodany przyswajalne43.60 g
Błonnik (nieprzyswajalne)1.50 g
Sacharoza (cukier)b/d
Glukozab/d
Fruktozab/d
Skrobiab/d
Laktozab/d
Powyższe dane dotyczą produktu surowego (jeżeli taki jest możliwy do spożycia - na przykład marchewka) lub produktu po standardowym przetworzeniu termicznym, jeżeli produkt surowy nie nadaje się do spożycia (na przykład gotowany ryż).

Tłuszcze

Ciasto francuskie
na 100 g
Tłuszcz38.10 g
Tłuszcze nasycone11.61 g
Tłuszcze nienasycone26.49 g
Tłuszcze jednonasycone21.60 g
Tłuszcze wielonasycone4.89 g
Tłuszcze transb/d
Cholesterol0.00 mg

Witaminy w przepisie na ciasto francuskie

Ciasto francuskie
na 100 g
Witamina A0.00 µg (mcg)
Witamina B60.02 mg
Witamina B120.00 µg (mcg)
Witamina C0.00 mg
Witamina Db/d
Witamina E0.54 mg
Retinol0.00 µg (mcg)
Tiamina0.40 mg
Ryboflawina0.28 mg
Niacyna4.17 mg
Foliany78.00 µg (mcg)
Beta karoten0.00 µg (mcg)

Składniki mineralne w przepisie na ciasto francuskie

Ciasto francuskie
na 100 g
Sód249.00 mg
Potas61.00 mg
Wapń10.00 mg
Fosfor60.00 mg
Magnez16.00 mg
Żelazo2.56 mg
Cynk0.53 mg
Miedź0.11 mg
Mangan0.49 mg
Źródła danych:
  • https://fdc.nal.usda.gov/index.html

Alergie w cieście francuskim

  • Ciasto francuskie - Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe i produkty pochodne

Lista alergenów dla powyższych produktów została przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.

Produkty powiązane z ciastem francuskim

Przepisy z ciastem francuskim

Sprawdź liczbę kalorii w potrawach z ciastem francuskim

croissant kcal, croissant z czekoladą kcal
Załóż konto
  • zapisywać ulubione przepisy
  • otrzymywać dopasowane przepisy na maila
  • komentować przepisy pod własnym nickiem
Załóż konto