Sałatka piwna
- Ser żółty (200 g)
- Kabanosy wieprzowe (200 g)
- Ogórki kiszone (360 g)
- Majonez (20 g)
- Chrzan (10 g)
- Musztarda sarepska (10 g)
Przepis na sałatkę piwna krok po kroku
Kabanosy lub szynkę, ser żółty i ogórki kiszone pokrój w słupki.
Dodaj chrzan tarty, majonez oraz pieprz i sól. Wymieszaj.
-
Sałatka gyros
-
Sałatka jarzynowa
-
Sałatka z tuńczykiem
-
Sałatka z winogronem i kurczakiem
-
Sałatka z kurczakiem
-
Sałatka cezar
-
Sałatka z makaronem
-
Sałatka z zupek chińskich
-
Sałatka na grilla
-
Sałatka z burakiem
-
Sałatka z porem
-
Sałatka z cukinii
-
Sałatka z brokułem
-
Sałatki z makaronem ryżowym
-
Sałatka ziemniaczana
-
Sałatka z selera naciowego
-
Sałatka warzywna
-
Sałatka z rukoli
-
Sałatki
Więcej informacji na temat sałatki piwnej
Sałatka piwna to doskonały pomysł na naprawdę smaczne i pożywne danie, które na pewno przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom prostej, ale efektownej kuchni.
Przepis na sałatkę piwną to doskonały pomysł na proste danie, które sprawdzi się na kolację, ale również na imprezę. Wszystkie składniki bez problemu znajdziesz w każdym większym sklepie. Możesz je jednak dowolnie modyfikować. W tej sałatce możesz użyć zarówno wędliny, jak i kabanosów. Najbardziej popularna wersja tej sałatki, to właśnie ta z kabanosami, jednak nie każdy za nimi przepada. Jeśli nie lubisz kabanosów, zamień je na ulubioną wędlinę lub kiełbasę.
Jeśli zastanawiasz się jak zrobić sałatkę piwną, by byłą pyszna i dobra na szybki posiłek, to ten prosty przepis sprawdzi się idealnie. Dowiesz się z niego, jak się robi sałatkę z kilku składników, która smakuje wspaniale. Przepis na sałatkę jest dość łatwy, a wykonanie całego dania nie zabierze ci zbyt dużo czasu. Dlatego będzie idealnym rozwiązaniem, gdy potrzebujesz szybkiego i pysznego dania. Ta smaczna sałatka to najlepsza opcja, jeśli szukasz inspiracji na mięsną przekąskę. Ta sałatka jest naprawdę szybka, w mniej niż pół godziny przygotujesz całe danie. Ta sałatka jest zdrowa, a przy tym naprawdę pyszna i efektowna. Świetnie prezentuje się na stole, ze względu na kontrastujące barwy ogórków i kabanosów. To danie jest bardzo szybkie a przepis bardzo łatwy, głównie dlatego, że nie potrzebna jest żadna obróbka termiczna. W dosłownie kilka chwil można zrobić całą sałatkę, która zachwyci wszystkich. Jej wyrafinowany aromat pozwoli poczuć się jak w drogiej restauracji, będąc w domu. Oryginalny dobór składników sprawia też, że wydaje się być wykwintna, choć tak naprawdę jest tania. Wszystko to zasługa użycia tylko kilku produktów, które świetnie się łączą i dopełniają, a są łatwo dostępne i nie kosztują dużo. Prezentuje się efektownie, smakuje wybornie, w dodatku jest też niezwykle aromatyczna. Ciężko jest przejść koło niej obojętnie. Pierwsze skrzypce gra też ciekawy sos, który możesz z powodzeniem wykorzystać też w innych sałatkach.
Alergeny w sałatce piwnej
Lista alergenów dla sałatki piwnej przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.
-
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) - alergen może być obecny w:
- Ser żółty
-
Jaja i produkty pochodne - alergen może być obecny w:
- Majonez
-
Gorczyca i produkty pochodne - alergen może być obecny w:
- Majonez
- Musztarda sarepska
Wartości odżywcze sałatki piwnej
Ta opcja zawiera sporo nasyconych kwasów tłuszczowych, dlatego nie powinna gościć zbyt często w naszej diecie.
Energia i białka
(267g)
Węglowodany
(267g)
Tłuszcze
(267g)
Witaminy
(267g)
Składniki mineralne
(267g)
Powyższe dane są szacunkowe i podawane jedynie w celach informacyjnych. Nie mogą być dalej wykorzystywane, w szczególności w przypadku szczególnych wskazań medycznych w zakresie żywienia. Powyższe wartości odżywcze potrawy pochodzą w większości z bazy danych USDA (United States Departament of Agriculture). Wartości odżywcze całej potrawy wyliczane są w oparciu o średnią ważoną dla poszczególnych składników potrawy (waga każdego składnika odpowiada jego wadze w masie całej potrawy). Pamiętaj, że po obróbce termicznej, czy doborze nieco innych składników wartości mogą się zmienić. Również w różnych porcjach ilości poszczególnych wartości odżywczych mogą się nieznacznie różnić.