Masa serowa do naleśników
- Twaróg sernikowy (250 g)
- Serek homogenizowany waniliowy (50 g)
- Żółtko jajka (1 szt.)
- Cukier wanilinowy (20 g)
- Cukier puder (15 g)
Przepis na masę serową do naleśników krok po kroku
Twaróg sernikowy wymieszaj mikserem razem z cukrem pudrem i waniliowym.
Wbij żółtko, nie przestawaj mieszać. Całość powinna dobrze się połączyć.
Dodaj jogurt i zamieszaj.
Gotowy ser dodawaj do usmażonych naleśników i podsmażaj jeszcze przez chwilę na patelni.
-
Naleśniki
-
Ciasto na naleśniki
-
Ciasto na naleśniki
-
Naleśniki z serem
-
Naleśniki ze szpinakiem
-
Krokiety
-
Krokiety z pieczarkami
-
Krokiety z mięsem
-
Ciasto naleśnikowe
-
Naleśniki bez jajek
-
Naleśniki ze szpinakiem i fetą
-
Okonomiyaki
-
Naleśniki bez mleka
-
Paszteciki wigilijne z pasztetem i pieczarkami w cieście naleśnikowym
-
Naleśniki po meksykańsku
-
Fit naleśniki
-
Naleśniki na słono
-
Naleśnik bezglutenowy
-
Naleśniki
Więcej informacji na temat masy serowej do naleśników
Masa serowa do naleśników to doskonały sposób na włączenie twarogu do swojej codziennej diety. W takim wydaniu smakuje wspaniale i sprawdzi się też dla dzieci.
Przepis na masę serową do naleśników to doskonały sposób na wspaniałe nadzienie. Jest pyszny, kremowy i aksamitny. Sprawdzi się również w pierogach, ale także jako dodatek do gofrów, czy placuszków. Nie wiesz, jak zrobić twarożek dla dzieci? Koniecznie wypróbuj tej receptury. Twaróg kojarzy się z sernikiem, jednak genialnie sprawdza się również w naleśnikach. Zwłaszcza tych na słodko. Jaki jest najlepszy biały ser do naleśników? Idealnie sprawdza się twaróg sernikowy. Zwykły twaróg nie będzie zbyt dobry. Choć jest pyszny, to jednak należy go wcześniej zmielić. Ser musi mieć bowiem odpowiednią strukturę. Możesz oczywiście skorzystać również z serków kremowych, a także z mascarpone. Domowy serek do naleśników wspaniale z nich wychodzi.
Jeśli zastanawiasz się jak zrobić pyszny farsz do naleśników na słodko, który będzie dobry również dla początkujących osób, to ten sprawdzony przepis stanowi najlepsze rozwiązanie. Powstaje z niego pyszny farsz, który nie ma sobie równych. Ser do naleśników to doskonały dodatek do naleśników na słodko. Jest niezwykle gęsty, kremowy i bardzo słodki. Przygotujesz go dosłownie w kilka minut. Naleśniki to wspaniała opcja na pyszny deser, ale także ciekawy obiad. Do ich przygotowania wystarczy tylko kilka chwil. Naleśniki jednak zwykle podaje się z jakimś dodatkiem. Idealnie sprawdzają się nie tylko te wytrawne, ale również słodkie. Naleśniki można podać z przeróżnymi farszami. Zarówno z mięsem, jak i bez. Ciężko też znaleźć osobę, która za nimi nie przepada. To danie uniwersalne - sprawdzi się na każdą porę, nawet jeśli nie mamy zbyt dużo czasu. Do najpopularniejszych należą te z owocami, dżemem, czekoladą, mięsnym farszem, ale również z serem. Biały ser jest uniwersalny. Idealnie łączy się on z owocami, przyprawami, takimi jak cynamon, czy z czekoladą. Warto to wykorzystać właśnie w domowych naleśnikach.
Alergeny w masie serowej do naleśników
Lista alergenów dla masy serowej do naleśników przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.
-
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) - alergen może być obecny w:
- twaróg sernikowy
- Serek homogenizowany waniliowy
-
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne - alergen może być obecny w:
- Żółtko jajka
Wartości odżywcze masy serowej do naleśników
To zdrowa opcja jednak warto połączyć ją ze świeżymi owocami.
Energia i białka
(360g)
Węglowodany
(360g)
Tłuszcze
(360g)
Składniki mineralne
(360g)
Powyższe dane są szacunkowe i podawane jedynie w celach informacyjnych. Nie mogą być dalej wykorzystywane, w szczególności w przypadku szczególnych wskazań medycznych w zakresie żywienia. Powyższe wartości odżywcze potrawy pochodzą w większości z bazy danych USDA (United States Departament of Agriculture). Wartości odżywcze całej potrawy wyliczane są w oparciu o średnią ważoną dla poszczególnych składników potrawy (waga każdego składnika odpowiada jego wadze w masie całej potrawy). Pamiętaj, że po obróbce termicznej, czy doborze nieco innych składników wartości mogą się zmienić. Również w różnych porcjach ilości poszczególnych wartości odżywczych mogą się nieznacznie różnić.