Wódka - indeks glikemiczny

Indeks glikemiczny Ładunek glikemiczny
wódka - -
Powyższe dane dotyczą produktu surowego (jeżeli taki jest możliwy do spożycia - na przykład marchewka) lub produktu po standardowym przetworzeniu termicznym, jeżeli produkt surowy nie nadaje się do spożycia (na przykład gotowany ryż).
Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w wódce oraz jakie alergie mogą powodować.
Wódka - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Wskaźnik indeksu glikemicznego wódki

Przeczytaj co to jest indeks glikemiczny i jak go rozumieć

Indeks glikemiczny (w skrócie IG) to wskaźnik szczególnie ważny dla osób chorujących na cukrzycę czy insulinooporność, który można znaleźć w specjalnych tabelach. Informuje nas o tym, jak szybko po spożyciu danego produktu rośnie poziom glukozy we krwi w porównaniu do spożycia glukozy (mającej IG 100).

Tabela glikemiczna dzieli produkty na 3 kategorie:

  • niski indeks glikemiczny - do 55
  • średni indeks glikemiczny - 56-69
  • wysoki indeks glikemiczny - 70 i więcej
  • W przypadku produktu takiego jak wódka indeks glikemiczny wynosi -, czyli mamy do czynienia z - indeksem glikemicznym.

Sprawdź indeks glikemiczny dla produktów powiązanych z wódką
Whisky, Cydr,

Dowiedz się również:

Tabela informacyjna dla wódki

Wódka
Kategoria produktu Napoje
Cena Sprawdź cenę wódki
Kalorie Sprawdź kalorie w wódce
Alergie* b/d
Dieta wegańska Tak
Dieta wegetariańska Tak
Indeks glikemiczny b/d

Przepisy z wódką

Sprawdź liczbę kalorii w potrawach z wódką

espresso martini kcal, cosmopolitan kcal, ciasto pijak kcal, ciasto pijak kcal, limoncello kcal
Załóż kontoużytkownika
  • Komentuj pod własnym nickiem
  • Otrzymuj powiadomieniach o odpowiedziach na Twoje komentarze
Załóż konto