Comber z dzika
- Comber z dzika (2000 g)
- Wino czerwone wytrawne (500 g)
- Czosnek (15 g)
Przepis na comber z dzika krok po kroku
Mięso umyj i oczyść z błonek.
Do dużego garnka wlej wino i dodaj wszystkie przyprawy. Włóż do marynaty mięso i odstaw na co najmniej 12 godzin.
Mięso przełóż do naczynia żaroodpornego i obłóż posiekanym czosnkiem. Podlej je marynatą.
Mięso piecz w piekarniku nagrzanym do 200 st. C przez 90 minut.
Więcej informacji na temat combra z dzika
Comber z dzika będzie dobrym wyborem dla wszystkich miłośników wykwintnych dań. Całość jest smaczna, prosta i niezwykle ciekawa. Mięso tak przygotowane jest fantastyczne.
Przepis na comber z dzika, to doskonały pomysł na najlepszy posiłek na bazie dziczyzny. Dziczyzna to mięso nieco wykwintne i trudne do przygotowania. Z tego przepisu dowiesz się jak przyrządzić mięso z dzika, by było fantastyczne. Mięso z dzika smakuje naprawdę wybornie, dlatego ciężko jest przejść obok niego obojętnie. Cała potrawa jest niezwykle łatwa, jednak bardzo aromatyczna. Comber z dzika jest lekki, ale bardzo dobrze doprawiony. Danie idealnie komponuje się z kaszą czy kluskami.
Jeśli zastanawiasz się jak zrobić comber z dzika, który będzie pyszny, to ten prosty przepis sprawdzi się doskonale. Comber to najlepszy kawałek dzika, uważany za najszlachetniejszy. Jest niezwykle smaczny, wystarczy tylko do niego wykorzystać odpowiednie przyprawy. Choć całość może wydawać się dość skomplikowana, wcale taka nie jest. To danie można przygotować w ekspresowym tempie, a jego smak zachwyci każdego, kto tylko go spróbuje. To dlatego, że dziczyzna świetnie komponuje się z przyprawami i warzywami. Powstaje z niego danie o charakterystycznym, ostrym smaku, który świetnie współgra z całością. Comber z dzika jest fantastycznym daniem, które można podawać na co dzień, a także na uroczyste przyjęcia, gdyż smakuje bardzo wykwintnie. Ze względu na dużą ilość przypraw pięknie się prezentuje. Ten comber to dobry pomysł na sycące danie, dla wszystkich osób szukających zdrowych i dobrze zbilansowanych potraw. Te kawałki mięs mają najwięcej smaku i najmniej błonek i żył. Dzięki odpowiedniej obróbce termicznej nabiorą wspaniałego smaku, który idealnie współgra z dodanymi warzywami. Ten prosty przepis pozwala na stworzenie naprawdę wyśmienitego dnia, pełnego smaku i aromatu. To wybór idealny dla wszystkich amatorów mięsnych potraw. Jest bardzo łatwy, a efekt zaskoczy każdego, kto jej spróbuje. To receptura bez wina, więc świetnie sprawdzi się nawet dla dzieci.
Alergeny w combrze z dzika
Lista alergenów dla combra z dzika przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.
-
Dwutlenek siarki i siarczyny - alergen może być obecny w:
- Wino czerwone wytrawne
-
Gorczyca i produkty pochodne - alergen może być obecny w:
- gorczyca
Wartości odżywcze combra z dzika
To danie zawiera dość sporo nasyconych kwasów tłuszczowych, dlatego nie powinno gościć w menu zbyt często.
Energia i białka
(419g)
Węglowodany
(419g)
Tłuszcze
(419g)
Witaminy
(419g)
Składniki mineralne
(419g)
Powyższe dane są szacunkowe i podawane jedynie w celach informacyjnych. Nie mogą być dalej wykorzystywane, w szczególności w przypadku szczególnych wskazań medycznych w zakresie żywienia. Powyższe wartości odżywcze potrawy pochodzą w większości z bazy danych USDA (United States Departament of Agriculture). Wartości odżywcze całej potrawy wyliczane są w oparciu o średnią ważoną dla poszczególnych składników potrawy (waga każdego składnika odpowiada jego wadze w masie całej potrawy). Pamiętaj, że po obróbce termicznej, czy doborze nieco innych składników wartości mogą się zmienić. Również w różnych porcjach ilości poszczególnych wartości odżywczych mogą się nieznacznie różnić.