Przepis na comber z dzika krok po kroku

Składniki dla 6 porcji
  • Comber z dzika 2000 -
  • Wino czerwone wytrawne 500 g
  • Czosnek 15 g
Liczba porcji:
Przyprawy
sól, pieprz, cząber, papryka słodka, tymianek, ziele angielskie, liść laurowy, gorczyca
To będzie niezbędne
naczynie żaroodporne, duży garnek

Mięso umyj i oczyść z błonek.

Do dużego garnka wlej wino i dodaj wszystkie przyprawy. Włóż do marynaty mięso i odstaw na co najmniej 12 godzin.

Mięso przełóż do naczynia żaroodpornego i obłóż posiekanym czosnkiem. Podlej je marynatą.

Mięso piecz w piekarniku nagrzanym do 200 st. C przez 90 minut.

Comber z dzika podany na talerzyku.
comber z dzika
Koszt przygotowania dania
15.19 zł
Energia w porcji
(liczba kalorii)
130 kcal
Liczba alergenów w daniu
dane niepełne
87

Comber z dzika - cechy przepisu

Rodzaj dania:
Kuchnia:
Sposób przyrządzenia:
Przepis odpowiedni na:
  • Od autora
  • Wartości odżywcze
  • Alergie
  • Koszt potrawy

Więcej o combrze z dzika

Comber z dzika będzie dobrym wyborem dla wszystkich miłośników wykwintnych dań. Całość jest smaczna, prosta i niezwykle ciekawa. Mięso tak przygotowane jest fantastyczne.

Przepis na comber z dzika, to doskonały pomysł na najlepszy posiłek na bazie dziczyzny. Dziczyzna to mięso nieco wykwintne i trudne do przygotowania. Z tego przepisu dowiesz się jak przyrządzić mięso z dzika, by było fantastyczne. Mięso z dzika smakuje naprawdę wybornie, dlatego ciężko jest przejść obok niego obojętnie. Cała potrawa jest niezwykle łatwa, jednak bardzo aromatyczna. Comber z dzika jest lekki, ale bardzo dobrze doprawiony. Danie idealnie komponuje się z kaszą czy kluskami.

Jeśli zastanawiasz się jak zrobić comber z dzika, który będzie pyszny, to ten prosty przepis sprawdzi się doskonale. Comber to najlepszy kawałek dzika, uważany za najszlachetniejszy. Jest niezwykle smaczny, wystarczy tylko do niego wykorzystać odpowiednie przyprawy. Choć całość może wydawać się dość skomplikowana, wcale taka nie jest. To danie można przygotować w ekspresowym tempie, a jego smak zachwyci każdego, kto tylko go spróbuje. To dlatego, że dziczyzna świetnie komponuje się z przyprawami i warzywami. Powstaje z niego danie o charakterystycznym, ostrym smaku, który świetnie współgra z całością. Comber z dzika jest fantastycznym daniem, które można podawać na co dzień, a także na uroczyste przyjęcia, gdyż smakuje bardzo wykwintnie. Ze względu na dużą ilość przypraw pięknie się prezentuje. Ten comber to dobry pomysł na sycące danie, dla wszystkich osób szukających zdrowych i dobrze zbilansowanych potraw. Te kawałki mięs mają najwięcej smaku i najmniej błonek i żył. Dzięki odpowiedniej obróbce termicznej nabiorą wspaniałego smaku, który idealnie współgra z dodanymi warzywami. Ten prosty przepis pozwala na stworzenie naprawdę wyśmienitego dnia, pełnego smaku i aromatu. To wybór idealny dla wszystkich amatorów mięsnych potraw. Jest bardzo łatwy, a efekt zaskoczy każdego, kto jej spróbuje. To receptura bez wina, więc świetnie sprawdzi się nawet dla dzieci.

Wartości odżywcze combra z dzika

na 100g gotowej potrawy
Szacunkowy indeks glikemiczny combra z dzika 87
Sprawdź indeks glikemiczny składników przepisu:
Niestety nie posiadamy pełnych informacji o wartościach odżywczych dla części składników. Przy każdej wartości odżywczej powyżej znajdziesz informację o ewentualnych brakach. Pomimo dokładanych starań nie byliśmy w stanie pozyskać tych danych, dlatego rzeczywiste wartości odżywcze mogą się różnić od wartości wskazanych w tabeli powyżej. W szczególności dane z tabeli nie zawierają pełnych wartości odżywczych dla składników wskazanych w poprzednim zdaniu.
Wartości odżywcze w przeliczeniu na 100 gram gotowej potrawy. Nie uwzględniają przypraw.
Powyższe dane są szacunkowe i podawane jedynie w celach informacyjnych. Nie mogą być dalej wykorzystywane, w szczególności w przypadku szczególnych wskazań medycznych w zakresie żywienia. Powyższe wartości odżywcze potrawy pochodzą w większości z bazy danych USDA (United States Departament of Agriculture). Wartości odżywcze całej potrawy wyliczane są w oparciu o średnią ważoną dla poszczególnych składników potrawy (waga każdego składnika odpowiada jego wadze w masie całej potrawy). Pamiętaj, że po obróbce termicznej, czy doborze nieco innych składników wartości mogą się zmienić. Również w różnych porcjach ilości poszczególnych wartości odżywczych mogą się nieznacznie różnić.

Alergeny w combrze z dzika

Lista alergenów dla combra z dzika przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.

  • Dwutlenek siarki i siarczyny - alergen może być obecny w:
    • Wino czerwone wytrawne
  • Gorczyca i produkty pochodne - alergen może być obecny w:
    • gorczyca

W przepisie na comber z dzika nie posiadamy danych o alergiach dla następujących składników:

  • comber z dzika
Dane na temat potencjalnych alergenów w tych składnikach musisz wyszukać samodzielnie.

Cena przygotowania combra z dzika

Składnik
Ilość
Cena składnika
Koszt w daniu
Comber z dzika
2000 -
Wino czerwone wytrawne
500 g
20.00
Za 700,0 g
Liczba opakowań 1
14.29
Za 500 g
Czosnek
15 g
3.00
Za 50,0 g
Liczba opakowań 1
0.90
Za 15 g
Jak oceniasz przepis na comber z dzika
Oceń
Nasz przepis pozytywnie ocenia 100,0% osób