Kiełbasa do fasolki po bretońsku
- Kiełbasa domowa (300 g)
- Cebula (100 g)
Przepis na kiełbasę do fasolki po bretońsku krok po kroku
Rozgrzej patelnię i dodaj na nią pokrojoną w plasterki kiełbasę. Podsmaż odrobinę.
Cebulę pokrój w kostkę i dodaj do kiełbasy, smaż całość do przyrumienienia.
Dopraw całość do smaku.
-
Fasola po bretońsku
-
Fasolka po bretońsku z puszki
-
Fasolka po bretońsku wege
-
Wegańska fasolka po bretońsku
-
Fasolka szparagowa po bretońsku
-
Fasolka po bretońsku z wolnowaru
-
Fasolka po bretońsku z kiełbasą
-
Fasolka po bretońsku z szybkowara
-
Fasolka po bretońsku z fasoli z puszki
-
Wegetariańska fasolka po bretońsku
-
Fasolka po bretońsku przepis babci
-
Fasolka po bretońsku
Więcej informacji na temat kiełbasy do fasolki po bretońsku
Kiełbasa do fasolki po bretońsku to wspaniały dodatek, który nie tylko wspaniale smakuje, ale również ma wiele zastosowań. Na pewno pokochasz ją w tej wersji! Urzeka prostotą i świetną kompozycją smakową. Całość świetnie sprawdzi się nawet dla osób, które dopiero zaczynają swoją przygodę z gotowaniem. Do przygotowania tego posiłku wystarczy tylko ulubiona kiełbasa. Tutaj idealnie sprawdzą się te zwykle używane na grilla. Można również użyć cieńszych kiełbasek, wtedy warto sięgnąć po więcej sztuk, by przygotować odpowiednią porcję.
Przepis na kiełbasę do fasolki po bretońsku to doskonały sposób na przygotowanie pysznego dodatku, zwłaszcza dla osób, które kochają prostą kuchnię. Jest naprawdę prosty, dzięki temu poradzą z nim sobie nawet początkujący kucharze. Dzięki dużej ilości ziół i przypraw smakuje naprawdę wybornie i wyraziście. Ostrości nadaje jej papryczka chili, jednak pikantność neutralizuje słodka smażona cebulka. Jest to świetny pomysł jak zrobić naprawdę smaczne danie w bardzo krótkim czasie i za niską cenę.
Jeśli zastanawiasz się jak zrobić kiełbasę do fasolki po bretońsku, która będzie dobra, a przy okazji w całości smażona na patelni, to ten przepis sprawdzi się idealnie. Ta z przepisu to najlepsza wersja tego dania. To doskonały pomysł na dodatek do fasolki, ale również do pysznego śniadania w stylu brytyjskim, sprawdzi się również w zapiekankach, omletach, czy na pizzy. Różnorodne przyprawy sprawiają, że dość nudna smażona kiełbasa, zamienia się w pyszne danie, obok którego ciężko przejść obojętnie.
Kupując odpowiednią kiełbasą, warto kierować się kilkoma zasadami. Im ma większą zawartość mięsa, tym będzie smaczniejsza, ale również lepsza dla zdrowia. Najlepiej sięgnąć po kiełbasę drobiową, która ze względu na większą zawartość białka, a mniejszą tłuszczu nasyconego jest bezpieczniejsza dla układu krwionośnego. Najlepiej, jeśli możesz sięgnąć po domową kiełbasę, w której można regulować ilość soli. W innym wypadku warto pamiętać, by do smażenia nie dodawać już tej przyprawy, gdyż jej zbyt dużą ilość wpłynie negatywnie na zdrowie.
Alergeny w kiełbasie do fasolki po bretońsku
Lista alergenów dla kiełbasy do fasolki po bretońsku przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.
Nie posiadamy informacji na temat właściwości alergizujących składników użytych w tym przepisie na kiełbasę do fasolki po bretońsku
Wartości odżywcze kiełbasy do fasolki po bretońsku
To danie ze względu na dużą zawartość czerwonego mięsa nie powinno gościć w menu zbyt często.
Energia i białka
(200g)
Węglowodany
(200g)
Tłuszcze
(200g)
Witaminy
(200g)
Składniki mineralne
(200g)
Powyższe dane są szacunkowe i podawane jedynie w celach informacyjnych. Nie mogą być dalej wykorzystywane, w szczególności w przypadku szczególnych wskazań medycznych w zakresie żywienia. Powyższe wartości odżywcze potrawy pochodzą w większości z bazy danych USDA (United States Departament of Agriculture). Wartości odżywcze całej potrawy wyliczane są w oparciu o średnią ważoną dla poszczególnych składników potrawy (waga każdego składnika odpowiada jego wadze w masie całej potrawy). Pamiętaj, że po obróbce termicznej, czy doborze nieco innych składników wartości mogą się zmienić. Również w różnych porcjach ilości poszczególnych wartości odżywczych mogą się nieznacznie różnić.