Szyszki z krówek
Opublikowano: 26.09.2022 r.
Szyszki z krówek to słodka przekąska, którą zna każdy z nas. Poznaj mój prosty przepis, przygotuj je i przenieś się do czasów dzieciństwa.
Składniki dla 12 porcji:
- Masa krówkowa - 400 g (1 puszka)
- Masło - 125 g (1/2 masła)
- Ryż biały preparowany - 100 g
Liczba porcji: 12
Będziesz potrzebować:
- piekarnik, kuchenka, garnek
Przepis krok po kroku
- Masę krówkową w puszce przełóż do garnka z wodą i gotuj przez około 3 godziny.
- Masło rozpuść w osobnym rondelku, dodaj masę krówkową.
- Dodaj ryż i wymieszaj całość, uformuj kulki i przełóż na blachę do pieczenia.
- Odłóż szyszki do lodówki na godzinę.
Komentarz dietetyka
W podobny sposób możesz przygotować szyszki z dowolnych zbóż preparowanych.