Skrobia kukurydziana - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w skrobi kukurydzianej oraz jakie alergie mogą powodować.
Skrobia kukurydziana - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Kategoria: Warzywa

Wartości odżywcze skrobi kukurydzianej - tabela

Energia i białka

skrobia kukurydziana
na 100 g
Białko0.50 g
Fenyloalaninab/d

Węglowodany w skrobi kukurydzianej

skrobia kukurydziana
na 100 g
Węglowodany87.00 g
Węglowodany przyswajalne87.00 g
Błonnik (nieprzyswajalne)0.00 g
Sacharoza (cukier)b/d
Glukozab/d
Fruktozab/d
Skrobiab/d
Laktozab/d
Powyższe dane dotyczą produktu surowego (jeżeli taki jest możliwy do spożycia - na przykład marchewka) lub produktu po standardowym przetworzeniu termicznym, jeżeli produkt surowy nie nadaje się do spożycia (na przykład gotowany ryż).

Tłuszcze

skrobia kukurydziana
na 100 g
Tłuszcz0.10 g
Tłuszcze nasycone0.10 g
Tłuszcze nienasyconeb/d
Tłuszcze jednonasyconeb/d
Tłuszcze wielonasyconeb/d
Tłuszcze transb/d
Cholesterolb/d

Witaminy w przepisie na skrobię kukurydzianą

skrobia kukurydziana
na 100 g
Witamina Ab/d
Witamina B6b/d
Witamina B12b/d
Witamina Cb/d
Witamina Db/d
Witamina Eb/d
Retinolb/d
Tiaminab/d
Ryboflawinab/d
Niacynab/d
Folianyb/d
Beta karotenb/d

Składniki mineralne w przepisie na skrobię kukurydzianą

skrobia kukurydziana
na 100 g
Sód8.00 mg
Potasb/d
Wapńb/d
Fosforb/d
Magnezb/d
Żelazob/d
Cynkb/d
Miedźb/d
Manganb/d
Źródła danych:
  • https://biobio.pl/produkty-zbozowe/maki/kokosowe/1645,skrobia-kukurydziana-250-g-bio?gclid=Cj0KCQjw--2aBhD5ARIsALiRlwBVqH-BWFswqpNSW2AzVvAF9TKlkDT4bifisad3yPE6EN2Kta3HwhIaAmhXEALw_wcB

Alergie w skrobi kukurydzianej

  • brak danych

Lista alergenów dla powyższych produktów została przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.

Produkty powiązane z skrobią kukurydzianą

Przepisy z skrobią kukurydzianą

Załóż konto
  • zapisywać ulubione przepisy
  • otrzymywać dopasowane przepisy na maila
  • komentować przepisy pod własnym nickiem
Załóż konto