Skrobia kukurydziana - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w skrobi kukurydzianej oraz jakie alergie mogą powodować.
Skrobia kukurydziana - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Kategoria: Warzywa

Wartości odżywcze skrobi kukurydzianej - tabela

Energia i białka

skrobia kukurydziana
na 100 g
Białko 0.50 g
Fenyloalanina b/d

Węglowodany w skrobi kukurydzianej

skrobia kukurydziana
na 100 g
Węglowodany 87.00 g
Węglowodany przyswajalne 87.00 g
Błonnik (nieprzyswajalne) 0.00 g
Sacharoza (cukier) b/d
Glukoza b/d
Fruktoza b/d
Skrobia b/d
Laktoza b/d
Powyższe dane dotyczą produktu surowego (jeżeli taki jest możliwy do spożycia - na przykład marchewka) lub produktu po standardowym przetworzeniu termicznym, jeżeli produkt surowy nie nadaje się do spożycia (na przykład gotowany ryż).

Tłuszcze

skrobia kukurydziana
na 100 g
Tłuszcz 0.10 g
Tłuszcze nasycone 0.10 g
Tłuszcze nienasycone b/d
Tłuszcze jednonasycone b/d
Tłuszcze wielonasycone b/d
Tłuszcze trans b/d
Cholesterol b/d

Witaminy w przepisie na skrobię kukurydzianą

skrobia kukurydziana
na 100 g
Witamina A b/d
Witamina B6 b/d
Witamina B12 b/d
Witamina C b/d
Witamina D b/d
Witamina E b/d
Retinol b/d
Tiamina b/d
Ryboflawina b/d
Niacyna b/d
Foliany b/d
Beta karoten b/d

Składniki mineralne w przepisie na skrobię kukurydzianą

skrobia kukurydziana
na 100 g
Sód 8.00 mg
Potas b/d
Wapń b/d
Fosfor b/d
Magnez b/d
Żelazo b/d
Cynk b/d
Miedź b/d
Mangan b/d
Źródła danych:
  • https://biobio.pl/produkty-zbozowe/maki/kokosowe/1645,skrobia-kukurydziana-250-g-bio?gclid=Cj0KCQjw--2aBhD5ARIsALiRlwBVqH-BWFswqpNSW2AzVvAF9TKlkDT4bifisad3yPE6EN2Kta3HwhIaAmhXEALw_wcB

Alergie w skrobi kukurydzianej

  • brak danych

Lista alergenów dla powyższych produktów została przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.

Produkty powiązane z skrobią kukurydzianą

Przepisy z skrobią kukurydzianą

Załóż konto
  • zapisywać ulubione przepisy
  • otrzymywać dopasowane przepisy na maila
  • komentować przepisy pod własnym nickiem
Załóż konto