Kukurydza konserwowa - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w kukurydzy konserwowej oraz jakie alergie mogą powodować.
Kukurydza konserwowa - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Kategoria: Warzywa

Wartości odżywcze kukurydzy konserwowej - tabela

Energia i białka

Kukurydza konserwowa
na 100 g
Białko1.74 g
Fenyloalanina0.08 mg

Węglowodany w kukurydzy konserwowej

Kukurydza konserwowa
na 100 g
Węglowodany18.60 g
Węglowodany przyswajalne17.40 g
Błonnik (nieprzyswajalne)1.20 g
Sacharoza (cukier)b/d
Glukozab/d
Fruktozab/d
Skrobiab/d
Laktozab/d
Powyższe dane dotyczą produktu surowego (jeżeli taki jest możliwy do spożycia - na przykład marchewka) lub produktu po standardowym przetworzeniu termicznym, jeżeli produkt surowy nie nadaje się do spożycia (na przykład gotowany ryż).

Tłuszcze

Kukurydza konserwowa
na 100 g
Tłuszcz0.42 g
Tłuszcze nasycone0.10 g
Tłuszcze nienasycone0.32 g
Tłuszcze jednonasycone0.12 g
Tłuszcze wielonasycone0.20 g
Tłuszcze trans0.00 g
Cholesterol0.00 mg

Witaminy w przepisie na kukurydzę konserwową

Kukurydza konserwowa
na 100 g
Witamina A0.00 µg (mcg)
Witamina B60.06 mg
Witamina B120.00 µg (mcg)
Witamina C4.60 mg
Witamina D0.00 µg (mcg)
Witamina E0.00 mg
Retinol0.00 µg (mcg)
Tiamina0.03 mg
Ryboflawina0.05 mg
Niacyna0.96 mg
Foliany45.00 µg (mcg)
Beta karoten1.00 µg (mcg)

Składniki mineralne w przepisie na kukurydzę konserwową

Kukurydza konserwowa
na 100 g
Sód261.00 mg
Potas119.00 mg
Wapń4.00 mg
Fosfor40.00 mg
Magnez15.00 mg
Żelazo0.31 mg
Cynk0.56 mg
Miedź0.02 mg
Mangan0.07 mg
Źródła danych:
  • https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/169362/nutrients

Alergie w kukurydzy konserwowej

  • brak danych

Lista alergenów dla powyższych produktów została przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.

Często zadawane pytania

Produkty powiązane z kukurydzą konserwową

Przepisy z kukurydzą konserwową

Sprawdź liczbę kalorii w potrawach z kukurydzą konserwową

sałatka gyros kcal, burrito kcal
Załóż konto
  • zapisywać ulubione przepisy
  • otrzymywać dopasowane przepisy na maila
  • komentować przepisy pod własnym nickiem
Załóż konto