Powyższe dane dotyczą produktu surowego (jeżeli taki jest możliwy do spożycia - na przykład marchewka) lub produktu po standardowym przetworzeniu termicznym, jeżeli produkt surowy nie nadaje się do spożycia (na przykład gotowany ryż).
Tłuszcze
wafle kukurydziane
na 100 g
Tłuszcz
2.40 g
Tłuszcze nasycone
0.71 g
Tłuszcze nienasycone
1.69 g
Tłuszcze jednonasycone
0.76 g
Tłuszcze wielonasycone
0.93 g
Tłuszcze trans
b/d
Cholesterol
9.00 mg
Witaminy w przepisie na wafle kukurydziane
wafle kukurydziane
na 100 g
Witamina A
70.00 µg (mcg)
Witamina B6
0.14 mg
Witamina B12
0.00 µg (mcg)
Witamina C
0.00 mg
Witamina D
b/d
Witamina E
b/d
Retinol
69.00 µg (mcg)
Tiamina
0.25 mg
Ryboflawina
0.05 mg
Niacyna
5.15 mg
Foliany
19.00 µg (mcg)
Beta karoten
5.00 µg (mcg)
Składniki mineralne w przepisie na wafle kukurydziane
Lista alergenów dla powyższych produktów została przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.