Wafle kukurydziane - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Kategoria: Produkty zbożowe

Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w waflach kukurydzianych oraz jakie alergie mogą powodować.
Wafle kukurydziane - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Wartości odżywcze wafli kukurydzianych - tabela

Energia i białka

wafle kukurydziane
na 100 g
Energia (kalorie) Pokaż liczbę kalorii w waflach kukurydzianych
Białko 8.10 g
Fenyloalanina 0.41 mg

Węglowodany w waflach kukurydzianych

wafle kukurydziane
na 100 g
Węglowodany 83.40 g
Węglowodany przyswajalne 81.50 g
Błonnik (nieprzyswajalne) 1.90 g
Sacharoza (cukier) b/d
Glukoza b/d
Fruktoza b/d
Skrobia b/d
Laktoza b/d
Powyższe dane dotyczą produktu surowego (jeżeli taki jest możliwy do spożycia - na przykład marchewka) lub produktu po standardowym przetworzeniu termicznym, jeżeli produkt surowy nie nadaje się do spożycia (na przykład gotowany ryż).

Tłuszcze

wafle kukurydziane
na 100 g
Tłuszcz 2.40 g
Tłuszcze nasycone 0.71 g
Tłuszcze nienasycone 1.69 g
Tłuszcze jednonasycone 0.76 g
Tłuszcze wielonasycone 0.93 g
Tłuszcze trans b/d
Cholesterol 9.00 mg

Witaminy w przepisie na wafle kukurydziane

wafle kukurydziane
na 100 g
Witamina A 70.00 µg (mcg)
Witamina B6 0.14 mg
Witamina B12 0.00 µg (mcg)
Witamina C 0.00 mg
Witamina D b/d
Witamina E b/d
Retinol 69.00 µg (mcg)
Tiamina 0.25 mg
Ryboflawina 0.05 mg
Niacyna 5.15 mg
Foliany 19.00 µg (mcg)
Beta karoten 5.00 µg (mcg)

Składniki mineralne w przepisie na wafle kukurydziane

wafle kukurydziane
na 100 g
Sód 488.00 mg
Potas 157.00 mg
Wapń 19.00 mg
Fosfor 157.00 mg
Magnez 114.00 mg
Żelazo 1.40 mg
Cynk 2.00 mg
Miedź 0.42 mg
Mangan 1.82 mg
Źródła danych:
  • https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/168857/nutrients

Alergie w waflach kukurydzianych

  • brak danych

Lista alergenów dla powyższych produktów została przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.

Produkty powiązane z waflami kukurydzianymi

Załóż kontoużytkownika
  • Komentuj pod własnym nickiem
  • Otrzymuj powiadomieniach o odpowiedziach na Twoje komentarze
Załóż konto