Wafle kukurydziane - indeks glikemiczny

Indeks glikemiczny Ładunek glikemiczny
wafle kukurydziane - -
Powyższe dane dotyczą produktu surowego (jeżeli taki jest możliwy do spożycia - na przykład marchewka) lub produktu po standardowym przetworzeniu termicznym, jeżeli produkt surowy nie nadaje się do spożycia (na przykład gotowany ryż).
Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w waflach kukurydzianych oraz jakie alergie mogą powodować.
Wafle kukurydziane - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Wskaźnik indeksu glikemicznego wafli kukurydzianych

Przeczytaj co to jest indeks glikemiczny i jak go rozumieć

Indeks glikemiczny (w skrócie IG) to wskaźnik szczególnie ważny dla osób chorujących na cukrzycę czy insulinooporność, który można znaleźć w specjalnych tabelach. Informuje nas o tym, jak szybko po spożyciu danego produktu rośnie poziom glukozy we krwi w porównaniu do spożycia glukozy (mającej IG 100).

Tabela glikemiczna dzieli produkty na 3 kategorie:

  • niski indeks glikemiczny - do 55
  • średni indeks glikemiczny - 56-69
  • wysoki indeks glikemiczny - 70 i więcej
  • W przypadku produktu takiego jak wafle kukurydziane indeks glikemiczny wynosi -, czyli mamy do czynienia z - indeksem glikemicznym.

Sprawdź indeks glikemiczny dla produktów powiązanych z waflami kukurydzianymi
Kukurydza, Makaron kukurydziany, Płatki kukurydziane, Wafle ryżowe, Mąka kukurydziana, Chrupki kukurydziane, Skrobia kukurydziana, Kasza kukurydziana

Dowiedz się również:

Tabela informacyjna dla wafli kukurydzianych

wafle kukurydziane
Kategoria produktu Produkty zbożowe
Cena Sprawdź cenę wafli kukurydzianych
Kalorie Sprawdź kalorie w waflach kukurydzianych
Alergie* b/d
Dieta wegańska Tak
Dieta wegetariańska Tak
Indeks glikemiczny b/d
Załóż konto
  • zapisywać ulubione przepisy
  • otrzymywać dopasowane przepisy na maila
  • komentować przepisy pod własnym nickiem
Załóż konto