Skrobia kukurydziana - wartości odżywcze, alergie, przepisy
Kategoria: Warzywa
Wartości odżywcze skrobi kukurydzianej - tabela
Energia i białka
skrobia kukurydziana | |
---|---|
na 100 g | |
Białko | 0.50 g |
Fenyloalanina | b/d |
Węglowodany w skrobi kukurydzianej
skrobia kukurydziana | |
---|---|
na 100 g | |
Węglowodany | 87.00 g |
Węglowodany przyswajalne | 87.00 g |
Błonnik (nieprzyswajalne) | 0.00 g |
Sacharoza (cukier) | b/d |
Glukoza | b/d |
Fruktoza | b/d |
Skrobia | b/d |
Laktoza | b/d |
Tłuszcze
skrobia kukurydziana | |
---|---|
na 100 g | |
Tłuszcz | 0.10 g |
Tłuszcze nasycone | 0.10 g |
Tłuszcze nienasycone | b/d |
Tłuszcze jednonasycone | b/d |
Tłuszcze wielonasycone | b/d |
Tłuszcze trans | b/d |
Cholesterol | b/d |
Witaminy w przepisie na skrobię kukurydzianą
skrobia kukurydziana | |
---|---|
na 100 g | |
Witamina A | b/d |
Witamina B6 | b/d |
Witamina B12 | b/d |
Witamina C | b/d |
Witamina D | b/d |
Witamina E | b/d |
Retinol | b/d |
Tiamina | b/d |
Ryboflawina | b/d |
Niacyna | b/d |
Foliany | b/d |
Beta karoten | b/d |
Składniki mineralne w przepisie na skrobię kukurydzianą
skrobia kukurydziana | |
---|---|
na 100 g | |
Sód | 8.00 mg |
Potas | b/d |
Wapń | b/d |
Fosfor | b/d |
Magnez | b/d |
Żelazo | b/d |
Cynk | b/d |
Miedź | b/d |
Mangan | b/d |
- https://biobio.pl/produkty-zbozowe/maki/kokosowe/1645,skrobia-kukurydziana-250-g-bio?gclid=Cj0KCQjw--2aBhD5ARIsALiRlwBVqH-BWFswqpNSW2AzVvAF9TKlkDT4bifisad3yPE6EN2Kta3HwhIaAmhXEALw_wcB
Alergie w skrobi kukurydzianej
- brak danych
Lista alergenów dla powyższych produktów została przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.
Produkty powiązane z skrobią kukurydzianą
Przepisy z skrobią kukurydzianą
-
Krewetki z ryżem
Ryż biały, krewetki i białe wytrawne wino to trio, które wprowadza do tego dania wyjątkowy smak. Całość dopełnia aromatyczny czosnek oraz odświeżający groszek zielony, a delikatna skrobia kukurydziana nadaje daniu idealną konsystencję. To połączenie składników przeniesie cię na chwilę nad morze, bez konieczności wychodzenia z domu.
30 min łatwy 4 316 kcal -
Crema catalana
Mleko, żółtka jajek i cukier to kluczowe składniki crema catalana – hiszpańskiego deseru, który podbija serca na całym świecie. Skórka z cytryny dodaje delikatnej, cytrusowej nuty, a skrobia kukurydziana zapewnia idealną konsystencję. To kremowy deser, który zachwyca swoją prostotą i wyjątkowym smakiem.
30 min łatwy 4 235 kcal -
Rachatłukum
Cukier, skrobia kukurydziana, woda różana i konfitura z płatków róży - to klucz do magicznych kostek rachatłukum. Te małe, słodkie cudeńka o delikatnym różanym aromacie są proste w przygotowaniu, a zaskakująco pyszne. Wystarczy kilka składników i odrobina cierpliwości, żeby przenieść się w świat bliskowschodnich przysmaków.
30 min łatwy 0 -
Kadayif
Mąka pszenna i skrobia kukurydziana to absolutne podstawy tego przepisu na kadayif, tradycyjną turecką słodkość. Te dwie składniki sprawiają, że ciasto jest delikatne i chrupiące, idealne do nasączenia w miodowym syropie. Razem tworzą niepowtarzalną konsystencję, która świetnie komponuje się z orzechowym nadzieniem.
20 min łatwy 12 233 kcal