Powyższe dane dotyczą produktu surowego (jeżeli taki jest możliwy do spożycia - na przykład marchewka) lub produktu po standardowym przetworzeniu termicznym, jeżeli produkt surowy nie nadaje się do spożycia (na przykład gotowany ryż).
Tłuszcze
orzechy brazylijskie
na 100
g
Tłuszcz
67.10 g
Tłuszcze nasycone
18.82 g
Tłuszcze nienasycone
48.28 g
Tłuszcze jednonasycone
23.88 g
Tłuszcze wielonasycone
24.40 g
Tłuszcze trans
b/d
Cholesterol
0.00 mg
Witaminy w przepisie na orzech brazylijski
orzechy brazylijskie
na 100
g
Witamina A
0.00 µg (mcg)
Witamina B6
0.10 mg
Witamina B12
0.00 µg (mcg)
Witamina C
0.70 mg
Witamina D
0.00 µg (mcg)
Witamina E
5.65 mg
Retinol
0.00 µg (mcg)
Tiamina
0.62 mg
Ryboflawina
0.04 mg
Niacyna
0.30 mg
Foliany
22.00 µg (mcg)
Beta karoten
0.00 µg (mcg)
Składniki mineralne w przepisie na orzech brazylijski
orzechy brazylijskie -
Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland, a także produkty pochodne
Lista alergenów dla powyższych produktów została przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.