Powyższe dane dotyczą produktu surowego (jeżeli taki jest możliwy do spożycia - na przykład marchewka) lub produktu po standardowym przetworzeniu termicznym, jeżeli produkt surowy nie nadaje się do spożycia (na przykład gotowany ryż).
Tłuszcze
płatki orkiszowe
na 100
g
Tłuszcz
3.33 g
Tłuszcze nasycone
1.66 g
Tłuszcze nienasycone
1.67 g
Tłuszcze jednonasycone
0.00 g
Tłuszcze wielonasycone
1.67 g
Tłuszcze trans
0.00 g
Cholesterol
0.00 mg
Witaminy w przepisie na płatki orkiszowe
płatki orkiszowe
na 100
g
Witamina A
b/d
Witamina B6
b/d
Witamina B12
b/d
Witamina C
40.00 mg
Witamina D
b/d
Witamina E
b/d
Retinol
b/d
Tiamina
0.00 mg
Ryboflawina
0.11 mg
Niacyna
2.67 mg
Foliany
b/d
Beta karoten
b/d
Składniki mineralne w przepisie na płatki orkiszowe
płatki orkiszowe -
Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe i produkty pochodne
Lista alergenów dla powyższych produktów została przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.