Powyższe dane dotyczą produktu surowego (jeżeli taki jest możliwy do spożycia - na przykład marchewka) lub produktu po standardowym przetworzeniu termicznym, jeżeli produkt surowy nie nadaje się do spożycia (na przykład gotowany ryż).
Tłuszcze
kasza orkiszowa
Kasza orkiszowa gotowana
na 100 g
na 100 g
Tłuszcz
2.43 g
0.85 g
Tłuszcze nasycone
0.72 g
0.85 g
Tłuszcze nienasycone
1.71 g
b/d
Tłuszcze jednonasycone
0.45 g
b/d
Tłuszcze wielonasycone
1.26 g
b/d
Tłuszcze trans
b/d
b/d
Cholesterol
0.00 mg
0.00 mg
Witaminy w przepisie na kaszę orkiszową
kasza orkiszowa
Kasza orkiszowa gotowana
na 100 g
na 100 g
Witamina A
0.00 µg (mcg)
0.00 µg (mcg)
Witamina B6
0.23 mg
0.08 mg
Witamina B12
0.00 µg (mcg)
0.00 µg (mcg)
Witamina C
0.00 mg
0.00 mg
Witamina D
b/d
b/d
Witamina E
0.79 mg
0.26 mg
Retinol
0.00 µg (mcg)
0.00 µg (mcg)
Tiamina
0.36 mg
0.10 mg
Ryboflawina
0.11 mg
0.03 mg
Niacyna
6.84 mg
2.57 mg
Foliany
45.00 µg (mcg)
13.00 µg (mcg)
Beta karoten
5.00 µg (mcg)
b/d
Składniki mineralne w przepisie na kaszę orkiszową
kasza orkiszowa - Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe i produkty pochodne
Kasza orkiszowa gotowana - Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe i produkty pochodne
Lista alergenów dla powyższych produktów została przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.