Ramen kcal
Ramen - kalorie
Kalorie na 100g |
60.18 kcal/100g |
Kalorie na porcję |
461.57 kcal/767g |
Kalorie na dużą porcję |
692.36 kcal/1150g |
Kalorie na małą porcję |
230.79 kcal/384g |
Zobacz pełny przepis na ramen
Liczba kalorii w składnikach przepisu na ramen
Bulion drobiowy | 6,0 kcal/100g |
Makaron ramen | 385,0 kcal/100g |
Cebula dymka | 32,0 kcal/100g |
Wodorosty świeże | 45,0 kcal/100g |
Pędy bambusa | 27,0 kcal/100g |
Jajko | 143,0 kcal/100g |
Grzyby shitake świeże | 34,0 kcal/100g |
Grzyby shitake suszone | 296,0 kcal/100g |
Piersi kurczaka bez skóry | 120,0 kcal/100g |
Imbir korzeń | 80,0 kcal/100g |
Czosnek | 149,0 kcal/100g |
Papryczka chili czerwona świeża | 40,0 kcal/100g |
Olej rzepakowy | 900,0 kcal/100g |
Zobacz kalorie w podobnych przepisach
-
Miso ramen
Makaron ramen, pasta miso i bulion warzywny to podstawa tego przepisu na Miso ramen. Do tego dodajemy soczysty boczek, aromatyczny imbir oraz czosnek, który dodaje potrawie wyrazistości. Oczywiście nie można zapomnieć o jajkach, które dopełniają całość i nadają ramenowi charakterystyczny, pełny smak.
40 + 60 min średni 4 686 kcal -
Wege ramen
Bulion warzywny, pasta miso, tofu wzbogacane wapniem, i makaron ryżowy to kluczowe składniki w tym wege ramenie. Dodaj do tego trochę imbiru, czosnku, kapusty pak choi i arkusze nori, a smak będzie nieziemski! Wszystko doprawione olejem sezamowym i sosem sojowym, tworzy idealną harmonię smaków.
60 min średni 2 -
Shio ramen
Kości wieprzowe, skrzydełko kurczaka, makaron ramen, boczek wieprzowy, czosnek, świeże i suszone grzyby shitake – to tylko niektóre z podstawowych składników, które tworzą esencjalny smak shio ramenu. Bazą jest aromatyczny bulion z mięsa i warzyw, który w połączeniu z makaronem tworzy niesamowicie sycące danie.
60 + 240 min średni 4 1091 kcal -
Ramen z kaczki
Piersi z kaczki ze skórą, grzyby shitake, pasta miso i makaron sojowy – to główne składniki, które tworzą wyjątkowy smak ramenu z kaczki. Do tego dodajemy aromatyczny czosnek, imbir oraz sos sojowy, które podbijają głębię smaku, a marchewka, pietruszka i por nadają daniu niepowtarzalny charakter.
45 + 50 min łatwy 8 589 kcal -
Ramen thermomix
Piersi kurczaka, makaron ryżowy, jajka i grzyby shitake to podstawowe składniki tego szybkiego i prostego przepisu na ramen thermomix. Kurczak nadaje zupie mięsny smak, a grzyby shitake dodają głębi umami. Makaron ryżowy i jajka to klasyczne dodatki, które sprawią, że twój ramen będzie wyjątkowo sycący i aromatyczny.
45 + 45 min łatwy 4 443 kcal
-
Ramen wegetariański
Makaron ramen, tofu wzbogacone wapniem i grzyby shitake to główne składniki naszego wegetariańskiego ramenu. Do tego dodajemy marchewkę, cebulę i pastę miso, które nadają wyjątkowego smaku i aromatu. Całość uzupełnia olej sezamowy i czarny sezam dla dodatkowego akcentu. To idealny przepis na ciepły, domowy posiłek pełen umami!
60 + 90 min średni 6 757 kcal -
Tantanmen ramen
Bulion wołowy, makaron ramen, mięso mielone wieprzowe i sezam nasiona – to serce Tantanmen ramen. Ta kubańska zupa to połączenie pikantnych i aromatycznych składników, które tworzą wyjątkowy smak. Dodatek oleju sezamowego i z chilli dodaje głębi potrawie, a fasola mung i kapusta pak choi wprowadzają chrupiący akcent.
50 min średni 5 643 kcal