Powyższe dane dotyczą produktu surowego (jeżeli taki jest możliwy do spożycia - na przykład marchewka) lub produktu po standardowym przetworzeniu termicznym, jeżeli produkt surowy nie nadaje się do spożycia (na przykład gotowany ryż).
Tłuszcze
kapusta gotowana
na 100
g
Tłuszcz
0.06 g
Tłuszcze nasycone
0.02 g
Tłuszcze nienasycone
0.04 g
Tłuszcze jednonasycone
0.02 g
Tłuszcze wielonasycone
0.02 g
Tłuszcze trans
0.00 g
Cholesterol
0.00 mg
Witaminy w przepisie na gotowaną kapustę
kapusta gotowana
na 100
g
Witamina A
4.00 µg (mcg)
Witamina B6
0.11 mg
Witamina B12
0.00 µg (mcg)
Witamina C
37.50 mg
Witamina D
0.00 µg (mcg)
Witamina E
0.14 mg
Retinol
0.00 µg (mcg)
Tiamina
0.06 mg
Ryboflawina
0.04 mg
Niacyna
0.25 mg
Foliany
3.00 µg (mcg)
Beta karoten
48.00 µg (mcg)
Składniki mineralne w przepisie na gotowaną kapustę
Lista alergenów dla powyższych produktów została przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.