Czym posmarować pieczywo, czyli niespotykane przepisy na masła i hummusy do kanapek

Hummus, masło, pasta z awokado - co wybierzesz?
Posmarowana kromka pieczywa zawsze smakuje jakoś tak bardziej. Przekonaj się czym możesz posmarować chleb, by twoje kanapki były jeszcze lepsze, fot. Firefly
ikona podziel się
Opublikowano: 08.04.2024 r., 7:20 | Autor: Ewa Cierpiał
Kanapki są łatwe do przygotowania i spożycia. Nie trzeba być szefem kuchni, aby zrobić z nich smaczny posiłek. A zjeść je można prawie wszędzie, przy okazji nie ryzykując zabrudzeniem się. Ich smak zależy od składników, bo tutaj również nie ma żadnych ograniczeń co do tego, co w kanapce może się znaleźć. Jednak nieodłącznym elementem jest to, czym posmarujemy wykorzystywane pieczywo. Pytanie, na co tym razem się skusisz?

Masło

Nie uwierzę, jeśli ktoś mi powie, że nigdy nie jadł chleba z masłem. No nie ma po prostu takiej opcji. Jednak czy próbowaliście kiedyś kanapki ze świeżo przygotowanym masłem? Uwierzcie, że jest to taki smak, że z niczym nie da się porównać tej przyjemności! PS Kolejne przepisy będą bez użycia Thermomixa.

Masło wegańskie

Jeśli jesteś na diecie wegańskiej to również nie musisz rezygnować z pysznego masła do kanapek. W tym przypadku jednak będzie ono wykonane z oleju kokosowego i mleka z nerkowców. Takie masło świetnie zastępuje to tradycyjne.

Masło czosnkowe

Jeśli lubisz ostrzejszy twist w swoich kanapkach, to koniecznie wykonaj masło czosnkowe. Jest świetne nie tylko podczas grilla, ale również podczas przeziębienia! Nic tak nie odtyka zatkanych zatok jak olejki eteryczne z czosnku. Na zdrowie!

Masło z awokado

Dla osób, które cenią w swojej diecie zdrowe tłuszcze roślinne świetnie sprawdzi się masło z awokado. Taka pasta świetnie pasuje do wędlin czy jajek. Jednak to masło to również świetny dodatek np. do nachosów czy warzyw w słupkach. Można rzec – produkt idealny.

 

Hummus

Kolejna popularna pasta zastępująca masło to oczywiście hummus. Takie masło przygotowane z nasion ciecierzycy świetnie smakuje na pieczywie lub jako dip do innych produktów. Palce lizać!

Hummus z buraka

Ten hummus natomiast ma taki kolor i smak, że nie ma osób, które by się nim nie zachwycały. Mowa oczywiście o hummusie z dodatkiem buraków. Muszę przyznać, że to moja ulubiona wersja tej pasty. Jest piękna i smaczna, po prostu!

ikona podziel się Przekaż dalej

Zobacz podobne newsy

Skomentuj
Załóż konto
  • zapisywać ulubione przepisy
  • otrzymywać dopasowane przepisy na maila
  • komentować przepisy pod własnym nickiem
Załóż konto