Tapioka - wartości odżywcze, alergie, przepisy
Kategoria: Produkty zbożowe
Wartości odżywcze tapioki - tabela
Energia i białka
Tapioka w granulkach | |
---|---|
na 100 g | |
Białko | 0.19 g |
Fenyloalanina | b/d |
Węglowodany w tapioce
Tapioka w granulkach | |
---|---|
na 100 g | |
Węglowodany | 88.70 g |
Węglowodany przyswajalne | 87.80 g |
Błonnik (nieprzyswajalne) | 0.90 g |
Sacharoza (cukier) | b/d |
Glukoza | b/d |
Fruktoza | b/d |
Skrobia | b/d |
Laktoza | b/d |
Tłuszcze
Tapioka w granulkach | |
---|---|
na 100 g | |
Tłuszcz | 0.02 g |
Tłuszcze nasycone | 0.01 g |
Tłuszcze nienasycone | 0.01 g |
Tłuszcze jednonasycone | 0.01 g |
Tłuszcze wielonasycone | 0.00 g |
Tłuszcze trans | b/d |
Cholesterol | 0.00 mg |
Witaminy w przepisie na tapiokę
Tapioka w granulkach | |
---|---|
na 100 g | |
Witamina A | 0.00 µg (mcg) |
Witamina B6 | 0.01 mg |
Witamina B12 | 0.00 µg (mcg) |
Witamina C | 0.00 mg |
Witamina D | 0.00 µg (mcg) |
Witamina E | 0.00 mg |
Retinol | 0.00 µg (mcg) |
Tiamina | 0.00 mg |
Ryboflawina | 0.00 mg |
Niacyna | 0.00 mg |
Foliany | 4.00 µg (mcg) |
Beta karoten | 0.00 µg (mcg) |
Składniki mineralne w przepisie na tapiokę
Tapioka w granulkach | |
---|---|
na 100 g | |
Sód | 1.00 mg |
Potas | 11.00 mg |
Wapń | 20.00 mg |
Fosfor | 7.00 mg |
Magnez | 1.00 mg |
Żelazo | 1.58 mg |
Cynk | 0.12 mg |
Miedź | 0.02 mg |
Mangan | 0.11 mg |
- https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/169717/nutrients
Alergie w tapioce
- brak danych
Lista alergenów dla powyższych produktów została przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.
Produkty powiązane z tapioką
Przepisy z tapioką
-
Bubble tea
Tapioka w granulkach, herbata malinowa, skondensowane mleko i odrobina syropu malinowego – to właśnie te składniki tworzą magiczny napój zwany bubble tea. Odkryj, jak połączenie tych kilku elementów może stworzyć niesamowicie orzeźwiający i jednocześnie słodki przysmak, który podbił serca ludzi na całym świecie.
5 + 20 min łatwy 4 423 kcal -
Deser z tapioki
Napój kokosowy, tapioka i mango - te trzy składniki tworzą magiczne trio, które wynosi deser z tapioki na zupełnie nowy poziom smakowitości. Dodaj do tego odrobinę cukru i syropu klonowego, a otrzymasz deser, który jest zarówno egzotyczny, jak i niezwykle prosty w przygotowaniu. Idealny na ciepłe dni!
15 + 20 min łatwy 2 201 kcal -
Tapioka z mango
Mango, mleczko kokosowe i tapioka w granulkach - to trio, które stworzy pyszny deser idealny na letnie popołudnia. Soczyste mango doskonale komponuje się z kremowym mleczkiem kokosowym i delikatnymi granulkami tapioki. Szybko i prosto, ale przede wszystkim smacznie!
15 + 15 min łatwy 2 275 kcal -
Pudding z tapioki
Maliny, puszka mleczka kokosowego i cukier wanilinowy to kluczowe składniki tego przepisu na pudding z tapioki. Właśnie te elementy nadają mu wyjątkowy smak i aksamitną konsystencję. Tapioka w granulkach tworzy bazę deseru, a cukier dodaje odpowiedniej słodyczy. To proste połączenie różnych smaków i tekstur, które zadowoli każde podniebienie.
20 min łatwy 2 407 kcal