Powyższe dane dotyczą produktu surowego (jeżeli taki jest możliwy do spożycia - na przykład marchewka) lub produktu po standardowym przetworzeniu termicznym, jeżeli produkt surowy nie nadaje się do spożycia (na przykład gotowany ryż).
Tłuszcze
chrupki kukurydziane
na 100
g
Tłuszcz
1.30 g
Tłuszcze nasycone
0.30 g
Tłuszcze nienasycone
1.00 g
Tłuszcze jednonasycone
b/d
Tłuszcze wielonasycone
b/d
Tłuszcze trans
b/d
Cholesterol
b/d
Witaminy w przepisie na chrupki kukurydziane
chrupki kukurydziane
na 100
g
Witamina A
b/d
Witamina B6
b/d
Witamina B12
b/d
Witamina C
b/d
Witamina D
b/d
Witamina E
b/d
Retinol
b/d
Tiamina
b/d
Ryboflawina
b/d
Niacyna
b/d
Foliany
b/d
Beta karoten
b/d
Składniki mineralne w przepisie na chrupki kukurydziane
Lista alergenów dla powyższych produktów została przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.