Powyższe dane dotyczą produktu surowego (jeżeli taki jest możliwy do spożycia - na przykład marchewka) lub produktu po standardowym przetworzeniu termicznym, jeżeli produkt surowy nie nadaje się do spożycia (na przykład gotowany ryż).
Tłuszcze
Woda kokosowa
na 100
ml
Tłuszcz
0.20 g
Tłuszcze nasycone
0.19 g
Tłuszcze nienasycone
0.01 g
Tłuszcze jednonasycone
0.01 g
Tłuszcze wielonasycone
0.00 g
Tłuszcze trans
b/d
Cholesterol
0.00 mg
Witaminy w przepisie na wodę kokosową
Woda kokosowa
na 100
ml
Witamina A
0.00 µg (mcg)
Witamina B6
0.03 mg
Witamina B12
0.00 µg (mcg)
Witamina C
2.40 mg
Witamina D
0.00 µg (mcg)
Witamina E
0.00 mg
Retinol
0.00 µg (mcg)
Tiamina
0.03 mg
Ryboflawina
0.06 mg
Niacyna
0.08 mg
Foliany
3.00 µg (mcg)
Beta karoten
0.00 µg (mcg)
Składniki mineralne w przepisie na wodę kokosową
Woda kokosowa
na 100
ml
Sód
105.00 mg
Potas
250.00 mg
Wapń
24.00 mg
Fosfor
20.00 mg
Magnez
25.00 mg
Żelazo
0.29 mg
Cynk
0.10 mg
Miedź
0.04 mg
Mangan
0.14 mg
Źródła danych:
https://fdc.nal.usda.gov/index.html
Alergie w wodzie kokosowej
brak danych
Lista alergenów dla powyższych produktów została przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.