Powyższe dane dotyczą produktu surowego (jeżeli taki jest możliwy do spożycia - na przykład marchewka) lub produktu po standardowym przetworzeniu termicznym, jeżeli produkt surowy nie nadaje się do spożycia (na przykład gotowany ryż).
Tłuszcze
udziec
na 100 g
Tłuszcz
2.15 g
Tłuszcze nasycone
0.77 g
Tłuszcze nienasycone
1.38 g
Tłuszcze jednonasycone
0.31 g
Tłuszcze wielonasycone
1.07 g
Tłuszcze trans
b/d
Cholesterol
0.00 mg
Witaminy w przepisie na pszenicę ekspandowaną
udziec
na 100 g
Witamina A
0.00 µg (mcg)
Witamina B6
0.13 mg
Witamina B12
0.42 µg (mcg)
Witamina C
0.00 mg
Witamina D
0.00 µg (mcg)
Witamina E
0.00 mg
Retinol
0.00 µg (mcg)
Tiamina
0.64 mg
Ryboflawina
0.40 mg
Niacyna
5.29 mg
Foliany
154.00 µg (mcg)
Beta karoten
0.00 µg (mcg)
Składniki mineralne w przepisie na pszenicę ekspandowaną
udziec - Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe i produkty pochodne
Lista alergenów dla powyższych produktów została przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.