Kluski śląskie - indeks glikemiczny

Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w kluskach śląskich oraz jakie alergie mogą powodować.
Kluski śląskie - wartości odżywcze, alergie, przepisy
Indeks glikemiczny Ładunek glikemiczny
kluski śląskie paczkowane - -
Powyższe dane dotyczą produktu surowego (jeżeli taki jest możliwy do spożycia - na przykład marchewka) lub produktu po standardowym przetworzeniu termicznym, jeżeli produkt surowy nie nadaje się do spożycia (na przykład gotowany ryż).

Wskaźnik indeksu glikemicznego klusek śląskich

Przeczytaj co to jest indeks glikemiczny i jak go rozumieć

Indeks glikemiczny (w skrócie IG) to wskaźnik szczególnie ważny dla osób chorujących na cukrzycę czy insulinooporność, który można znaleźć w specjalnych tabelach. Informuje nas o tym, jak szybko po spożyciu danego produktu rośnie poziom glukozy we krwi w porównaniu do spożycia glukozy (mającej IG 100).

Tabela glikemiczna dzieli produkty na 3 kategorie:

  • niski indeks glikemiczny - do 55
  • średni indeks glikemiczny - 56-69
  • wysoki indeks glikemiczny - 70 i więcej
  • W przypadku produktu takiego jak kluski śląskie paczkowane indeks glikemiczny wynosi -, czyli mamy do czynienia z - indeksem glikemicznym.

Sprawdź indeks glikemiczny dla produktów powiązanych z kluskami śląskimi
Ziemniak

Dowiedz się również:

Tabela informacyjna dla klusek śląskich

kluski śląskie paczkowane
Kategoria produktu Pozostałe produkty
Alergie* b/d
Dieta wegańska Tak
Dieta wegetariańska Tak
Indeks glikemiczny b/d

Przepisy z kluskami śląskimi

Załóż konto
  • zapisywać ulubione przepisy
  • otrzymywać dopasowane przepisy na maila
  • komentować przepisy pod własnym nickiem
Załóż konto