Pasta z makreli z twarogiem
- Makrela wędzona - pół szt (175 g)
- Jajko (1 szt.)
- Ser twarogowy chudy (100 g)
- Majonez - 1 łyżka (25 g)
- Musztarda - 1 łyżeczka (10 g)
Przepis na pastę z makreli z twarogiem krok po kroku
Jajko ugotuj w rondelku na twardo. Przestudź je i obierz. Całość pokrój bardzo drobno.
Makrelę obierz ze skóry i ości. Całość rozdrobnij widelcem, sprawdzając czy nie zostały pozostałości ości. Rybę połącz z jajkiem.
Twaróg rozdrobnij widelcem i połącz z rybą i jajkiem.
Dopraw solą i pieprzem.
Dodaj majonez i musztardę.
Całość dokładnie wymieszaj i podawaj z posiekanym szczypiorkiem.
-
Pasta z makreli
-
Pasta z makreli wędzonej
-
Pasta z makreli i jajka
-
Pasta z makreli i jajek
-
Pasta rybna z makreli
-
Pasta jajeczna z makrelą
-
Klasyczna pasta z makreli
-
Pasta z makreli fit
-
Pasta z makreli w oleju
-
Paprykarz z makreli
-
Pasta z makreli pomidorowa
-
Pasta z makreli Thermomix
-
Pasta z makreli z jajkiem i musztardą
-
Pasta z makreli z puszki
-
Pasta z makreli i sera
-
Pasta z makreli
Więcej informacji na temat pasty z makreli z twarogiem
Pasta z makreli z twarogiem jest świetna opcją na smaczne i zdrowe smarowidło do kanapek. Sprawdzi się zarówno na kolację, jak i na śniadanie. Jest świetnym źródłem białka i zdrowych kwasów tłuszczowych. Ma bogaty i bardzo pyszny smak, który na pewno przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom rybnych dań. To klasyczna pasta w nowoczesnej odsłonie, która zachwyca smakiem.
Ta pasta z wędzonej ryby z twarogiem jest również niezwykle zdrowa. Dostarcza mnóstwo białka dzięki użyciu twarogu. Ze względu na wykorzystanie tłustej ryby warto skorzystać z chudego sera, by nie dostarczyć sobie zbyt dużo tłuszczu. Całość nie jest zbyt kaloryczna, a ryby jest świetnym źródłem kwasów tłuszczowych z rodziny Omega 3, które wspierają zdrowie układu krwionośnego, nerwowego i odpornościowego.
W tej paście świetnie sprawdzi się makrela wędzona, ze względu na swój pyszny, dymny smak. Ta ryba idealnie łączy się z ostrą cebulą i łagodnym twarogiem tworząc wspaniałą całość, która idealnie komponuje się z pieczywem. To dobry wybór dla osób na diecie, gdyż całość jest bardzo smaczna i ostra. Pastę warto wzbogacić szczypiorkiem, który jeszcze bardziej podkręca jej smak i sprawia, że całość pięknie się prezentuje.
Pastę warto połączyć z jajkiem, które nie tylko dodaje jej lepszego smaku, ale również wzbogaca całość o wiele składników odżywczych. Sprawia również, że całość ma lepszą konsystencję i lepiej się rozsmarowuje. Najlepiej wykorzystać jajka z wolnego wybiegu, które oprócz lepszego smaku charakteryzują się większą zawartością korzystnych kwasów tłuszczowych.
Przepis na pastę z makreli wędzonej z twarogiem jest niezwykle łatwy i można ją przygotować w ekspresowym czasie. Dzięki temu wspaniale sprawdzi się na szybkie śniadanie czy kolację. Jest niezwykle sycąca i pożywna, a także idealnie komponuje się na kanapkach, w tortilli, czy na grzankach. Na pewno skradnie serca wszystkich, którzy jej spróbują. Z tego przepisu dowiesz się jak zrobić najlepszą i najprostszą pastę z wędzonej makreli z twarogiem, która ma idealną konsystencję i smak.
Alergeny w paście z makreli z twarogiem
Lista alergenów dla pasty z makreli z twarogiem przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.
-
Ryby i produkty pochodne - alergen może być obecny w:
- Makrela wędzona
- Jajko
-
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) - alergen może być obecny w:
- Ser twarogowy chudy
-
Jaja i produkty pochodne - alergen może być obecny w:
- Majonez
-
Gorczyca i produkty pochodne - alergen może być obecny w:
- Majonez
- Musztarda
Wartości odżywcze pasty z makreli z twarogiem
To bardzo zdrowa pasta pełna białka i Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych.
Energia i białka
(120g)
Węglowodany
(120g)
Tłuszcze
(120g)
Witaminy
(120g)
Składniki mineralne
(120g)
Powyższe dane są szacunkowe i podawane jedynie w celach informacyjnych. Nie mogą być dalej wykorzystywane, w szczególności w przypadku szczególnych wskazań medycznych w zakresie żywienia. Powyższe wartości odżywcze potrawy pochodzą w większości z bazy danych USDA (United States Departament of Agriculture). Wartości odżywcze całej potrawy wyliczane są w oparciu o średnią ważoną dla poszczególnych składników potrawy (waga każdego składnika odpowiada jego wadze w masie całej potrawy). Pamiętaj, że po obróbce termicznej, czy doborze nieco innych składników wartości mogą się zmienić. Również w różnych porcjach ilości poszczególnych wartości odżywczych mogą się nieznacznie różnić.