Koncentrat pomidorowy - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Kategoria: Warzywa

Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w koncentracie pomidorowym oraz jakie alergie mogą powodować.
Koncentrat pomidorowy - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Wartości odżywcze koncentratu pomidorowego - tabela

Energia i białka

Koncentrat pomidorowy
na 100 g
Energia (kalorie) Pokaż liczbę kalorii w koncentracie pomidorowym
Białko 4.32 g
Fenyloalanina 0.13 mg

Węglowodany w koncentracie pomidorowym

Koncentrat pomidorowy
na 100 g
Węglowodany 18.90 g
Węglowodany przyswajalne 14.80 g
Błonnik (nieprzyswajalne) 4.10 g
Sacharoza (cukier) 0.30 g
Glukoza 5.75 g
Fruktoza 5.85 g
Skrobia 0.22 g
Laktoza b/d
Powyższe dane dotyczą produktu surowego (jeżeli taki jest możliwy do spożycia - na przykład marchewka) lub produktu po standardowym przetworzeniu termicznym, jeżeli produkt surowy nie nadaje się do spożycia (na przykład gotowany ryż).

Tłuszcze

Koncentrat pomidorowy
na 100 g
Tłuszcz 0.47 g
Tłuszcze nasycone 0.24 g
Tłuszcze nienasycone 0.23 g
Tłuszcze jednonasycone 0.07 g
Tłuszcze wielonasycone 0.16 g
Tłuszcze trans b/d
Cholesterol b/d

Witaminy w przepisie na koncentrat pomidorowy

Koncentrat pomidorowy
na 100 g
Witamina A 76.00 µg (mcg)
Witamina B6 0.22 mg
Witamina B12 b/d
Witamina C 21.90 mg
Witamina D b/d
Witamina E b/d
Retinol b/d
Tiamina 0.06 mg
Ryboflawina 0.15 mg
Niacyna 3.08 mg
Foliany 12.00 µg (mcg)
Beta karoten 901.00 µg (mcg)

Składniki mineralne w przepisie na koncentrat pomidorowy

Koncentrat pomidorowy
na 100 g
Sód 59.00 mg
Potas 1010.00 mg
Wapń 36.00 mg
Fosfor 83.00 mg
Magnez 42.00 mg
Żelazo 2.98 mg
Cynk 0.63 mg
Miedź 0.37 mg
Mangan 0.30 mg
Źródła danych:
  • https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/170459/nutrients

Alergie w koncentracie pomidorowym

  • brak danych

Lista alergenów dla powyższych produktów została przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.

Produkty powiązane z koncentratem pomidorowym

Przepisy z koncentratem pomidorowym

Załóż kontoużytkownika
  • Komentuj pod własnym nickiem
  • Otrzymuj powiadomieniach o odpowiedziach na Twoje komentarze
Załóż konto