Bataty - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Kategoria: Warzywa

Dowiedz się, jakie wartości odżywcze są w batatach oraz jakie alergie mogą powodować.
Bataty - wartości odżywcze, alergie, przepisy

Wartości odżywcze batatów - tabela

Energia i białka

Bataty
na 100 g
Energia (kalorie) Pokaż liczbę kalorii w batatach
Białko 1.37 g
Fenyloalanina 0.10 mg

Węglowodany w batatach

Sprawdź, jakie węglowodany ma bataty

Tłuszcze

Bataty
na 100 g
Tłuszcz 0.14 g
Tłuszcze nasycone 0.06 g
Tłuszcze nienasycone 0.08 g
Tłuszcze jednonasycone 0.00 g
Tłuszcze wielonasycone 0.08 g
Tłuszcze trans 0.00 g
Cholesterol 0.00 mg

Witaminy w przepisie na bataty

Sprawdź, jakie witaminy ma bataty

Składniki mineralne w przepisie na bataty

Bataty
na 100 g
Sód 263.00 mg
Potas 230.00 mg
Wapń 27.00 mg
Fosfor 32.00 mg
Magnez 18.00 mg
Żelazo 0.72 mg
Cynk 0.20 mg
Miedź 0.09 mg
Mangan 0.27 mg
Źródła danych:
  • https://fdc.nal.usda.gov/index.html

Alergie w batatach

  • brak danych

Lista alergenów dla powyższych produktów została przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.

Produkty powiązane z batatami

Przepisy z batatami

Sprawdź liczbę kalorii w potrawach z batatami

bataty kcal, frytki z batatów kcal, pieczone bataty kcal, bataty z piekarnika kcal
Załóż kontoużytkownika
  • Komentuj pod własnym nickiem
  • Otrzymuj powiadomieniach o odpowiedziach na Twoje komentarze
Załóż konto