Zobacz jak FitBaletnica robi nadziewanego łososia - padniesz z zachwytu!

Pieczony łosoś podany na talerzu, a także przepis na faszerowanego łososia z Instagrama
@fit_przepisy_od_baletnicy zrobiła cudowną, faszerowaną, pieczoną rybę - sprawdź!, fot. studioworkstock
ikona podziel się
Opublikowano: 12.05.2024 r., 18:57 | Autor: Paulina Lipińska
Przeglądając Instagrama można natknąć się na świetne inspiracje obiadowe. Jedną z nich jest genialny przepis na łososia faszerowanego. Autorką jest @fit_przepisy_od_baletnicy. Taka potrawa to doskonały sposób na smaczną i ciekawą odmianę od codzienności. To propozycja, która na pewno będzie świetną opcją dla każdego, kto lubi jeść łososia. Zostań na chwilę i sprawdź, jak przygotować tego pysznego łososia od FitBaletnicy. Dokładny przepis znajdziesz poniżej.
Z tego artykułu dowiesz się:
  1. Co zrobić z łososia?
  2. Składniki:
  3. Wykonanie:

Co zrobić z łososia?

Możesz zrobić takie cudo. Jest to wspaniały przepis na pyszną rybę, która nadziana jest fantastycznym farszem. FitBaletnica sugeruje, że do przepisu nada się zarówno łosoś, jak i pstrąg. Łosoś jest bogaty w składniki odżywcze, dlatego warto go jeść regularnie w diecie.

Jest świetnym źródłem kwasów omega-3, które są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu, zwłaszcza dla pracy mózgu i układu sercowo-naczyniowego. Ponadto zawiera dużo białka, witamin (A, D, B12) i minerałów (żelazo, potas, magnez), co sprawia, że jest doskonałym składnikiem zdrowej diety.

Spożywanie łososia może pomóc w obniżeniu poziomu cholesterolu we krwi, poprawić kondycję skóry, włosów i paznokci, a także wspomóc proces odchudzania dzięki niskiej zawartości kalorii.

Zapraszamy do inspirowania się przepisem na znakomity obiad od @fit_przepisy_od_baletnicy.

Składniki:

  • 3 filety z łososia/pstrąga
  • 2 czubate łyżki serka kanapkowego typu almette
  • kilka plasterków suszonych pomidorów
  • 2-3 krążki czerwonej cebuli lub szalotki
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • papryka słodka i ostra, sól, pieprz cytrynowy do smaku.

Wykonanie:

Fileta przecinamy. Serek mieszamy z pokrojonymi pomidorami, cebulką, posiekaną natką i przyprawami. Do środka wkładamy farsz. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika góra-dół 180 stopni na około 20-25 minut.

Smacznego!

ikona podziel się Przekaż dalej

Zobacz podobne newsy

Zobacz podobne artykuły

Skomentuj
Załóż konto
  • zapisywać ulubione przepisy
  • otrzymywać dopasowane przepisy na maila
  • komentować przepisy pod własnym nickiem
Załóż konto